Header

Manager Corporate Communicatie (36 uur p/wk)

Cordaid is de ontwikkelingshulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor mensen die leven in armoede. Alle activiteiten van Cordaid zijn erop gericht om in samenwerking met lokale partners een duurzaam betere toekomst te realiseren.

Cordaid presenteert zich in Nederland naar het publiek onder de namen Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet, Cordaid Bond Zonder Naam en Vastenaktie.

Samen werken we aan de verbetering van de gezondheidszorg, verstrekken we noodhulp na een ramp of conflictsituatie en werken we daarna aan wederopbouw. Ook verstrekt Cordaid microkredieten en helpen we kinderen in sloppenwijken. Sinds kort is Cordaid ook actief op het gebied van armoedebestrijding in Nederland.

De stormachtige ontwikkelingen op het terrein van ontwikkelingssamenwerking (forse bezuinigen, minder politiek draagvlak, twijfel aan effectiviteit) vragen om grondige herziening van corporate identiteit en profilering van de organisatie

Cordaid gelooft in de eigen kracht van mensen en steunt hen wereldwijd in hun strijd tegen armoede en ongelijkheid.

Manager Corporate Communicatie (36 uur per week)

Afdeling Communicatie & Fondsenwerving

De afdeling Communicatie & Fondsenwerving (ca 50 fte) maakt mensen in Nederland bekend met het werk van de organisatie en van de fondsen Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Memisa, Cordaid Microkrediet en Cordaid Kinderstem. Hierbij zijn communicatie en contact met de donateurs, vrijwilligers en stakeholders, het neerzetten van een onderscheidend profiel en inkomstenwerving bij verschillende doelgroepen belangrijke doelstellingen. Daarnaast wordt hier de basis gelegd voor de corporate profilering van Cordaid: binnen de afdeling Communicatie & Fondsenwerving ligt de verantwoordelijkheid voor de geïntegreerde marketing/communicatie, - en inkomstenstrategie.

Wat je doet

De manager Corporate Communicatie geeft leiding aan een team waarbij strategisch adviseren, verbinden, beïnvloeden en lobbyen de praktijk van alledag is. Het team is verantwoordelijk voor het corporate imago ter ondersteuning van de visie van Cordaid en financiering van de programma's.

Het team (9 personen) bestaat uit professionals op het gebied van lobby, persvoorlichting en interne en externe communicatie. Op deze terreinen ben je een stevige sparringpartner voor de directie. Je bent verantwoordelijk voor de (verankering van) corporate communicatie strategie en crisiscommunicatie.

Als manager ben je voortdurend op de hoogte van actuele ontwikkelingen op gebied van ontwikkelingssamenwerking en je ziet en benut kansen om Cordaid richting haar specifieke stakeholders te profileren. Tevens heb je een coördinerende rol in het bewaken van de synergie tussen Corporate Lobby en de lobbyactiviteiten binnen de verschillende programma's van Cordaid.

Samen met de andere managers vorm je het management van de afdeling Communicatie & Fondsenwerving en zet je de nieuwe strategie verder uit. Je rapporteert aan de Manager Communicatie & Fondsenwerving die de afdeling in de managementraad van Cordaid vertegenwoordigt.

Functie-eisen

Wie je bent

Je beschikt over een opleiding op WO niveau op het gebied van communicatie/bedrijfskunde. Je bent een allround ervaren manager met een stevige achtergrond op gebied van (politieke) lobby, communicatie en persvoorlichting. Je bent resultaatgericht, bedrijfsmatig en stuurt op kwaliteitsverbetering. Je bent gewend om op directieniveau sparringpartner te zijn en een bruggenbouwer zowel intern als extern.

Je flexibiliteit stelt je in staat met veel taken tegelijk bezig te zijn zonder het overzicht en de samenhang uit het oog te verliezen. Je bent in staat om snel te schakelen en houdt ervan om het beste uit mensen te halen.

Vanuit je maatschappelijke betrokkenheid en je betrokkenheid bij de ontwikkelingshulpproblematiek wil je jouw managementervaring inzetten voor de doelstellingen van Cordaid. Je creativiteit zorgt voor een frisse kijk. Je bouwt teams en creëert meerwaarde door samenwerking. Je voelt je thuis bij de identiteit van Cordaid.

Wat wij bieden

· een uitdagende tijdelijke baan in een professionele organisatie

· een wereldwijd opererende organisatie met aandacht voor diversiteit

· goede arbeidsvoorwaarden

· een bruto maandsalaris tussen de € 3700, - en € 5200, - op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van relevante ervaringsjaren

· een functie voor vooralsnog één jaar, met mogelijkheid tot verlenging

Contact
Contact persoon: Saskia Gerver
Telefoonnummer: 070-3136 300
E-mailadres: werving@cordaid.nl
website: http://www.cordaid.nl
opmerkingen:

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan alle gestelde eisen, reageer dan vóór 6 maart per e-mail: werving@cordaid.nl vacaturenummer: 8-01022011 t.a.v. Saskia Gerver

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je bellen met Saskia Gerver, P&O adviseur op tel. 070-3136300 (algemeen nummer Cordaid).

Bezoek voor meer informatie over Cordaid onze website: www.cordaid.nl