Header

Chef, Central Sweden

Ny chef till Central Swedens kontor i Bryssel
Central Sweden är Region Dalarnas, Region Gävleborgs och Region Örebro läns förlängda arm i EU. Vårt mål är att bidra till förverkligandet av våra medlemmars regionala utvecklingsstrategier utifrån ett EU-perspektiv. Detta görs inom två verksamhetsområden; politisk påverkan och projektstöd. EU-bevakning, informationsförmedling, nätverk, utbildning, att skapa möten och studiebesök används som verktyg för att uppnå målen. Till grund för Central Swedens verksamhet ligger medlemmarnas beställning med prioriterade områden och aktiviteter.
Central Sweden-kontoret har i dagsläget tre anställda handläggare och två praktikanter samt en chef som leder och utvecklar arbetet. Vi söker nu en ny chef då Central Swedens nuvarande chef söker sig vidare mot nya utmaningar.
Tjänstens huvudsakliga fokus är att leda och utveckla Central Swedens verksamhet och representera kontoret i olika sammanhang. Arbetsuppgifterna består bland annat i att förvalta och vidareutveckla de metoder Central Sweden har för att fånga upp projektidéer hos medlemmarna, att vara medskapande i utvecklingsprocessen från idé till projektansökan samt bedriva påverkansarbete i relevanta policyprocesser.
Kontorets medarbetare samarbetar med tjänstemän i de tre medlemslänen och stöder det lokala och regionala utvecklingsarbetet ur ett EU-perspektiv. Medarbetarna medverkar regelbundet som talare och rådgivare vid olika aktiviteter hos medlemmarna. Då merparten av arbetet sker i Bryssel är en stor utmaning att etablera, underhålla och utveckla relationer till handläggare på distans.
Arbetsbeskrivning
I arbetet som chef ansvarar du för verksamheten. Arbetsuppgifterna innefattar också administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter. En viktig del i tjänsten är också att utveckla samarbetet med aktörer i Bryssel, som t ex övriga Brysselbaserade regionkontor, nätverk och EU-institutionerna. Du representerar regionerna vid EU och är drivande i att etablera nya kontakter samt att vårda etablerade nätverk. Uppdraget omfattar personal-, budget-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar. Ditt arbete innefattar därmed strategisk handledning av kontorets personal i utvecklingsarbetet inom respektive prioriterat politikområde. Tjänsten innefattar resor, framförallt till medlemsregionerna.
Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant universitet-/högskoleutbildning och ser gärna att du har erfarenhet av arbete i Bryssel med EU-relaterade frågor på strategisk nivå. Du har god kännedom om, samt erfarenhet av att arbeta med, europeisk politik och EU:s system samt EU:s fonder och program. Du har god kännedom om strategiskt regionalt utvecklingsarbete och politiskt styrda organisationer. Du måste vara serviceinriktad och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Du har stort intresse för policyprocesser, god analytisk förmåga och erfarenhet av att planera, genomföra och leda utvecklingsarbete.
Meriterande kompetens och erfarenheter
  • Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning, gärna i ledande position.
  • Erfarenhet från projektutveckling och processledning.
  • Intresse för och kunskap om informationsförmedling.
  • Andra språkkunskaper, framförallt franska, är meriterande.
  • Särskild expertis inom ett eller flera av våra prioriterade politikområden ur ett EU-perspektiv: energi och hållbart samhälle, forskning och innovation, sysselsättning med fokus på kompetensförsörjning, transport och infrastruktur eller utbildning samt ungdomsperspektiv.
Personliga egenskaper för att du ska trivas hos oss
Som person har du god samarbetsförmåga och lätt för att knyta kontakter. Du är drivande, flexibel och prestigelös. Du har erfarenhet av och förmåga att utveckla såväl människor som verksamhet. Du är en kreativ problemlösare och utvecklingsdriven med stor motivation att utveckla verksamheten. Som ledare är du tydlig och transparent. Din förmåga att företräda en offentlig arbetsgivare i officiella sammanhang är mycket god. Mycket goda ledaregenskaper är en förutsättning för att lyckas i tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tjänsten, som är tillsvidare, är förlagd till Bryssel men med regelbundna resor till medlemsregionerna. Arbetsgivare är Region Dalarna och tillträdesdag, beräknas till 1 januari 2016 eller enligt överenskommelse. Ansökan, märkt RD 2015/106, med meritförteckning mejlas tilldiariet@regiondalarna.se senast 18/8-2015.

För ytterligare upplysningar kontakta Leif Nilsson, Region Dalarna +46 23-77 70 50, nuvarande chef Maria Lunander +46 732 75 37 67.
 
För facklig information kontakta Kent Söderlund, +46 23 77 70 65.