Header

Communication Officer - Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld is de Nederlandse tak van de internationale medische ontwikkelingsorganisatie Médecins du Monde. Wij verlenen medische hulp aan kwetsbare groepen overal ter wereld, ook in Nederland, door toegang tot en recht op gezondheidszorg te bevorderen, door naar kennis en geweten te getuigen van schendingen van de mensenrechten. Op ons kantoor in Amsterdam werkt een gemotiveerd en dynamisch team van 13 personen.

Dokters van de Wereld zet zich in voor mensen die de wereld beetje bij beetje vergeet. Door communicatie middelen in te zetten vragen we aandacht voor kwetsbare groepen bij de Nederlandse bevolking. We willen graag de naamsbekendheid van Dokters van de Wereld vergroten door het inzetten van communicatiecampagnes.

Op de afdeling Communications & Private Fundraising werken op dit moment 3 medewerkers. Dit jaar is een van de doelstellingen om een naamsbekendheidcampagne uit te voeren, waarbij event en on-line middelen een belangrijke rol spelen.

Op de afdeling is ruimte voor creativiteit en innovatie binnen bestaande kaders.

Ter vervanging van het ziekteverlof van onze vaste medewerker zijn wij per direct op zoek naar een

Communication Officer

min 2 maanden met mogelijke verlenging, 24 u/wk

Doel/Verantwoordelijkheden

  • Proactief uitvoeren van campagnes op basis van het communicatieplan 2012:
  • Naamsbekendheid campagne
  • - PR activiteiten
  • - On-line communicatie activiteiten
  • Verantwoordelijk voor het toezien op continuering van overige lopende communicatie activiteiten.
  • Aansturen en relatie beheer van externe partijen waaronder het PR bureau, het promotie bureau, on-line bureau’s en de Nationale Postcode Loterij
  • Werkt waar nodig samen met de Private Fondsenwerver
  • De Communication Officer rapporteert aan de Hoofd Communicatie & Private Fondsenwerving

Je Profiel

Je hebt een relevante HBO en/of WO opleiding op het gebied van communicatie, aangevuld met minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

Je kunt in een groeiende, procesgerichte organisatie het overzicht houden over verschillende processen en de te behalen doelen en deze op een gedegen manier omzetten in resultaat. Je kunt creatief omgaan met kleine budgetten.

Een autonome en proactieve werkhouding en het verkennen en signaleren van behoeften zijn voor jou de normaalste zaak van de wereld. Daarnaast heb je een analytisch vermogen en leg je snel verbanden. Je ziet mogelijkheden binnen bestaande kaders om Dokters van de Wereld bekend te maken en zet dit om in actie. Je hebt kennis van social media en webbeheer.

Je hebt aantoonbare affiniteit met, en kennis van de missie van Dokters van de Wereld.

Wij bieden:

Een uitdagende functie binnen een nationaal & internationaal opererende organisatie, een contract van 2 maanden met een bruto maandsalaris maandsalaris van maximaal 3510,94 Euro (schaal 6) bij een volledige werkweek (40u/wk). Inschaling geschiedt op basis van werkervaring.

Daarnaast bieden wij een premievrij pensioen en 30 vakantiedagen per jaar voor een fulltime dienstverband.

Informatie en sollicitatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk maandag 16 april 2012 per email je cv en motivatiebrief naar naar: recruitment@doktersvandewereld.org t.a.v. Mevr. Ilja Fikkert, HR Coördinator, o.v.v. sollicitatie “Communication Officer”.

Wij appreciëren het zeer als je de bron vermeld waar je deze vacature gelezen hebt.

Kijk ook op www.doktersvandewereld.org voor informatie over onze organisatie en programma’s.