Header

Onderwijsvergelijker/arabist

De Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.
Wij zijn een onafhankelijke non-profitorganisatie gevestigd in Den Haag, die de internationalisering van het Nederlandse hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek bevordert en het hoger onderwijs wereldwijd toegankelijk helpt maken.

De afdeling Onderwijsvergelijking bevordert de internationale mobiliteit en integratie van bezitters van binnen- en buitenlandse onderwijskwalificaties in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Zij doet dit vooral door onderwijsinstellingen, ministeries, werkgevers en particulieren te adviseren over de waarde van in het buitenland gevolgde algemeen vormend en hoger onderwijs. Andersom voorziet zij het buitenland van informatie over het Nederlandse onderwijs. Ook geeft de afdeling voorlichting over Nederlandse en buitenlandse onderwijssystemen. Tevens verzorgt de afdeling consultancy en trainingen op het brede werkterrein van de afdeling.

Voor deze afdeling zoeken wij een:

Onderwijsvergelijker/arabist (32 uur per week)

Wat gaat u doen?
U vergelijkt en toetst (internationale) onderwijssystemen, diploma’s en beroepskwalificaties en u adviseert en geeft voorlichting hierover. U wordt in beginsel voor advisering over de Arabische regio ingeschakeld. U legt verantwoording af aan het hoofd van de afdeling Onderwijsvergelijking.

U bent onder andere verantwoordelijk voor:
• het waarderen van buitenlandse diploma’s in Nederlandse termen en vice versa;
• het adviseren over het niveau van buitenlandse opleidingen;
• het geven van mondelinge en schriftelijke voorlichting over buitenlandse onderwijssystemen.

Wat neemt u mee?
Om de functie goed uit te kunnen oefenen is het belangrijk dat u accuraat bent en goed kunt plannen en organiseren. Daarnaast hebt u een goed ontwikkeld analytisch vermogen. U hebt een dienstverlenende instelling en u bent communicatief vaardig.

U voldoet aan de volgende functie-eisen:
• U hebt een relevante hbo- of academische opleiding.
• U hebt een gedegen kennis van het Nederlandse onderwijs, met name het hoger onderwijs, en van de internationale aspecten daarvan.
• U hebt een goede kennis van de Nederlandse en Arabische taal en van ten minste twee andere talen.

Wij bieden u:
• een prettige werksfeer met goede mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
• een salaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.422 bruto per maand bedraagt bij een voltijds dienstverband, conform salarisschaal 9 van de CAO Nederlandse Universiteiten;
• goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantie-uitkering, 8,3% eindejaarsuitkering, opname in het pensioenfonds ABP en een individueel keuzepakket arbeidsvoorwaarden;
• een dienstverband voor bepaalde tijd tot 1 januari 2013, aanvang per zo spoedig mogelijk.

Meer informatie en solliciteren
Nadere informatie over de functie wordt graag gegeven door de heer B. Wegewijs (tel. 070 4260 260). Meer informatie over het werken bij de Nuffic vindt u op www.nuffic.nl/werkenbijdenuffic. U kunt uw sollicitatiebrief en cv tot en met 11 april 2012 sturen naar Nuffic, Team HRM-JZ, Postbus 29777, 2502 LT Den Haag. Online reageren kan via www.nuffic.nl/mailsollicitatie. Bij sollicitatie graag vermelden ‘186 – onderwijsvergelijker’.