Header

Een enthousiaste projectmedewerker

Beyond Borders zoekt op korte termijn

Een enthousiaste projectmedewerker (m/v)

Tijdelijk contract tot 1 april 2013 met mogelijkheid tot verlenging

32u/week

Het project Beyond Borders biedt ondersteuning aan (ex-) Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV-ers) bij het ontwikkelen van een toekomstperspectief zodat zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen waarmee hun zelfredzaamheid wordt vergroot in Nederland of in het land van herkomst.

De activiteiten zijn gericht op het versterken van individuele jongeren door het bieden van informatie en trainingen om ondernemerschap en zelfstandigheid te stimuleren. Hierdoor worden AMV-ers zich bewust van hun kansen en beperkingen op het moment dat ze zijn uitgeprocedeerd. Ex-AMV-ers zijn zich bewust hoe ze hun toekomst kunnen vormgeven, hoe ze hun economische zelfstandigheid kunnen vergroten en wie/wat ze daarvoor nodig hebben.

Onderdeel van het project is de opbouw van een laagdrempelig netwerk van jongeren van verschillende achtergrond middels een internetplatform, landeninformatiedagen en informele bijeenkomsten.

Het project Beyond Borders valt onder Maatwerk bij Terugkeer. Het doel en de missie van Maatwerk bij Terugkeer is het faciliteren van een menswaardige terugkeer van ex-asielzoekers en migranten zonder verblijfspapieren naar hun land van herkomst door begeleiding te bieden bij hun re-integratie.

Taakomschrijving

Je ondersteunt (ex-) Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV-ers) bij hun toekomstoriëntatie.

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van het trainingsaanbod, het uitvoeren van individuele trajectbegeleiding, het samenwerken met lokale hulpverleners, het uitvoeren van informatiebijeenkomsten op AMV locaties en het stimuleren en faciliteren van jongerennetwerken.

Plaats in de organisatie:

Je wordt begeleid door en rapporteert aan de projectleider.

Je werkt direct samen met de communicatiemedewerker en de projectleider van Beyond Borders en indirect met de programmamedewerkers van Maatwerk bij Terugkeer.

Kerntaken:

Trajectbegeleiding van cliënten

Je draagt zorg voor de uitvoering van trajectbegeleiding en behoudt overzicht. Je bent in staat om jongeren te binden aan het project.

Informatieverstrekking

Je faciliteert en draagt zorg voor de inhoudelijke vormgeving van informatiebijeenkomsten op de AMV locaties en voert deze uit.

Organisatie trainingen

Je begeleidt jongeren en zorgt voor de werving en toeleiding van jongeren naar de trainingen. Je draagt zorg voor een goede aansluiting op het trajectbegeleidingsaanbod van Beyond Borders.

Jongerennetwerk

Het opzetten en faciliteren van een netwerk van ex-AMV-ers van verschillende nationaliteiten door bijeenkomsten te organiseren en evenementen te bezoeken.

Digitalisering

Je geeft inhoudelijk vorm aan een internetmedium waar de doelgroep kan samenkomen en stimuleert jongeren om deel te nemen. Dit doe je in nauwe samenwerking met de communicatiemedewerker.

Rapportage

Het volledig en actueel houden van de projectdatabase en dossiers overeenkomstig richtlijnen. Het toegankelijk houden van gegevens. Het rapporteren van cliëntgegevens naar coördinator en projectleider. Dit doe je in nauwe samenwerking met de communicatiemedewerker.

Opbouwen en onderhouden netwerk

Je bent in staat om samenwerkingsverbanden met lokale projecten die met dezelfde doelgroep werken op te zetten en te onderhouden. Je zorgt voor een goede aansluiting van de Beyond Borders trajecten op de lokale trajecten.

Profiel:

- Kennis en ervaring op het gebied van vluchtelingen en (ex-) AMV-ers

- Kennis en ervaring op het gebied van hulpverlening en empowerment methodieken m.b.t. jongeren met een niet Nederlandse achtergrond

- Ervaring met trajectbegeleiding van cliënten inclusief bijbehorende rapportage

- Sociale vaardigheden voor het opzetten en onderhouden van een breed netwerk van uitvoerders en het binden van jongeren aan het project

- Kennis van de cultuur van herkomstlanden van asielzoekers, het Nederlandse asielbeleid en de maatschappelijke organisaties op het gebied van de vluchtelingenproblematiek

- Verder werk je zelfstandig, nauwgezet en integer; ben je communicatief sterk en cultuurgevoelig; ben je een teamplayer met verantwoordelijkheidszin en visie; behoud je je professionele distantie en ben je oplossingsgericht; beheers je de nodige gesprekstechnieken; en ben je administratief vaardig.

- Flexibele werktijden, met eventuele activiteiten in de avond of weekenden

De functie zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de communicatiemedewerker en de projectleider van Beyond Borders.

Opleiding en vaardigheden:

- HBO opleiding CMV, SPH of MW

- Enkele jaren ervaring met toekomstgerichte trajectbegeleiding van jonge mensen, (bij voorkeur) met een migranten of vluchtelingen achtergrond

-Ervaring met het opbouwen van jongerennetwerken

-Ervaring met de toepassing van empowerment en –activeringsmethodieken

-Kennis van en ervaring met het organiseren van laagdrempelige informatiebijeenkomsten

-Sociale en professionele vaardigheden om goed contact te maken met jongeren en hen te binden aan de activiteiten van het project

-Sociale en professionele vaardigheden om met samenwerkingspartners tot een goede afstemming te komen over de trajectbegeleiding en overige activiteiten.

Wij bieden:

-Een aanstelling voor 32u/week, in eerste instantie tot 1 april 2013, met eventuele verlenging

-Een afwisselende functie in een boeiend werkveld

-Ruimte voor eigen initiatief

-Samenwerking met een gevarieerd en enthousiast team en met verschillende organisaties

-een salaris afhankelijk van opleiding op schaal 8 op basis van een 36-urige werkweek.

Reacties met CV vóór 10 april 2012 uitsluitend per email te richten aan Liesbeth Devos, Projectleider Beyond Borders op recruitment@maatwerkbijterugkeer.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie projectmedewerker Beyond Borders’

Voor informatie over deze vacature kunt u eveneens contact opnemen met Liesbeth Devos op 030 7551580 of l.devos@maatwerkbijterugkeer.nl

Geselecteerde kandidaten zullen worden uitgenodigd voor een gesprek op donderdag 12 april 2012.

Maatwerk bij Terugkeer is gevestigd te Utrecht in de Goeman Borgesiuslaan 77.