Header

Planning, Monitoring en Evaluatie Manager WASH Alliantie

Vacature: PME Manager voor de WASH Alliantie (32 -36 uur)
De WASH alliantie (www.washalliance.nl) ondersteunt maatschappelijke organisaties in acht ontwikkelingslanden in Afrika en Azië bij de uitvoering van programma’s die de duurzame toegang tot veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne verhogen. Het programma wordt medegefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken (MFSII). De leden van de WASH alliantie zijn Akvo, AMREF Flying Doctors, ICCO, RAIN, Simavi en WASTE.
Voor het PME binnen de alliantie, is de WASH alliantie op zoek naar een PME manager (32- 36 uur per week). De PME manager rapporteert aan de Programma Manager van de WASH Alliantie.
Verantwoordelijkheden
De PME Manager stuurt de PME werkgroep (Planning, Monitoring, Evaluatie) aan, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en uitvoeren van het WASH Alliantie beleid op het gebied van resultaatmeting en evaluatie en voor het organiseren en begeleiden van programma evaluaties voor de WASH Alliantie.
·           Aansturen van de PME werkgroep van de WASH Alliantie, zodanig dat beleid ontwikkeld en uitgevoerd wordt voor planning, monitoring en  evaluatie en dat data voor rapportages op tijd beschikbaar komen
·           Ontwikkelt procedures, processen, methodes, voorstellen, plannen en rapportages in consultatie met de PME groep en met assistentie van de PME groep.
·           Eindverantwoordelijk voor het schrijven van het PME deel (mbt Monitorings Protocol) in rapportages aan ministerie
·           Ontwikkelen van PME jaarplan in overleg met PME groep, verantwoordelijk voor PME budget
·           Faciliteren of geven van training aan PME medewerkers op het gebied van PME (en eventueel aan partners)
·           In diens afwezigheid, vervanging van de Programma Manager
·           Communicatie met Partos over gezamenlijke MFS evaluatie en acties daaruit voortvloeiend,
·           Planning en uitvoering van het WASH Evaluatie Plan inclusief de twee externe evaluaties (Mid-Term en Eind).
Werk- en denkniveau, professionele kennis en vaardigheden
·           Academisch werk- en denkniveau;
·           Minimaal 5 jaar relevante PME ervaring;
·           Management vaardigheden en hands-on mentaliteit;
·           Bij voorkeur kennis en ervaring met WASH;
·           Kennis en ervaring in het werken met maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden;
·           Uitstekende beheersing (mondeling en schriftelijk) van de Nederlandse en Engelse taal, beheersing Franse taal is een pre.
Competenties
·           Conceptueel vermogen
·           Overtuigingskracht
·           Pro-actief en zelfstandig
·           Samenwerkingsgericht
·           Resultaatgericht
·           Planmatig en procesmatig werken (doelen en prioriteiten stellen, zorgt voor gestructureerde aanpak, weet mensen en middelen tijdig te mobiliseren)
·           Flexibel en gewend om onder druk te werken
Wij bieden:
·           Een uitdagende, zelfstandige positie in een ambitieuze alliantie
·           Een inschaling in functiegroep F met een bruto maandsalaris tussen €2.426 en €3.852 op basis van een aanstelling van 36 uur
·           De standplaats in Haarlem
·           De kandidaat kan, indien beschikbaar, vanaf 1 juli beginnen.
Informatie
Indien je belangstelling hebt, kun je tot en met maandag 17 juni a.s. je CV en begeleidende brief mailen aan Mirjam Cornelisse (trainee@washalliance.nl) , met kopie aan Maaike Kempkes (maaike.kempkes@washalliance.nl),  onder vermelding van “Vacature WASH PME manager”. De eerste ronde sollicitatiegesprekken worden gehouden op donderdag 20 juni.
Voor aanvullende informatie kan contact opgenomen worden met Maaike Kempkes, PME Manager, tel: 023- 5101579 of per email: maaike.kempkes@washalliance.nl