Header

Grafisch & audiovisueel vormgever

Stichting Cross Your Borders is een dynamische jongerenorganisatie die meerdaagse, interactieve onderwijsprojecten over mondiale vraagstukken organiseert op meer dan 150 middelbare scholen in heel Nederland. We bieden drie projecten aan: Cross Your Borders (havo/vwo 3-4), Globaland (vmbo 1-2) en Breaking News (mbo/havo/vwo). Doel van de projecten is leerlingen bewust maken van armoede en onrecht in de wereld en ze enthousiast maken om hiertegen in actie te komen. De projecten worden uitgevoerd door honderden enthousiaste studenten van mbo’s, hogescholen en universiteiten, die dit doen als stage voor hun opleiding of als vrijwilligerswerk naast hun studie.
Wij zijn per direct op zoek naar een:
  GRAFISCH & AUDIOVISUEEL VORMGEVER (40 UUR)
Functie
Als vormgever hou je je bij Cross Your Borders bezig met het ontwerpen en opmaken van lesmateriaal en communicatiemiddelen, zowel offline als online. Je bedenkt de look & feel van educatieve opdrachten, ontwerpt animaties, monteert informatieve filmpjes, ontwikkelt en maakt brochures, nieuwsbrieven, banners, website en social media elementen die passen bij onze huisstijl. Je werkt binnen het educatieteam en stuurt je eigen team van stagiaires aan. Om feeling te houden met de doelgroep, draai je ook af en toe mee op de onderwijsprojecten. Een onderwijsproject duurt 2 tot 4 dagen en er nemen gemiddeld zo’n 5-6 klassen (125-150 leerlingen) tegelijk deel. Iedere klas wordt begeleid door 1 of 2 jonge stagiaires of vrijwilligers.
Functie-eisen
Je voelt je thuis in een jongerenorganisatie.
Je hebt een grafische opleiding gevolgd.
Je hebt een hbo/wo denk- en werkniveau.
Je hebt ruime ervaring met de Adobe software Indesign, Illustrator, Photoshop en Premiere.
Ervaring met het maken van animaties is een pré.
Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwerpen voor de doelgroep 12 tot 16 jaar.
Je werkt gestructureerd en nauwkeurig.
Je voelt je betrokken bij armoede en onrecht in de wereld.
Je hebt een open houding en je straalt positiviteit en enthousiasme uit.
Je bent flexibel ten aanzien van werktijden.
Je woont in Nijmegen of bent bereid te verhuizen.
Je bent in het bezit van een rijbewijs.
Verleg je grenzen
Je komt terecht in een enthousiast team van 17 jonge professionals en honderden stagiaires en vrijwilligers. Samen verleg je de grenzen van de leerlingen en jezelf. Je krijgt snel veel verantwoordelijkheid en de vrijheid om je creativiteit en communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen. Je werkt op het hoofdkantoor in Nijmegen, daarnaast ben je werkzaam op middelbare scholen in het hele land. Het salaris ligt tussen €1.950 en €2.400 bruto per maand.
Interesse?
Stuur uiterlijk woensdag 23 oktober 2013 je motivatiebrief, CV en portfolio (geen logo's of advertenties maar creatieve ontwerpen, filmpjes , animaties, etc.) naarinfo@crossyourborders.nl. Met vragen kun je bellen naar mevr. Rosalie van Es, 06-41859384. Meer informatie vind je op: www.crossyourborders.nlwww.globaland.nl enwww.breakingnewsproject.nl