Header

Beleidsmedewerker Fondsenwerving (m/v)

Policy Developer Fundraising
Functiespecificaties:
Locatie: Almere
Uren: 36 uren
Opleiding: minimaal HBO
Bedrijfsinformatie
Het Leger des Heils is een internationale christelijke organisatie actief in meer dan 125 landen, die vanuit haar geloofsinspiratie materiële en immateriële hulp verleent aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is o.a. actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, gezondheids- en ouderenzorg, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk, internationale ontwikkelingssamenwerking en noodhulp. Het Leger des Heils in Nederland heeft op het hoofdkantoor in Almere ook een afdeling die zich uitsluitend bezig houdt met het internationale werk van het LdH.
Afdelingsinformatie
De afdeling Internationale Ontwikkeling & Samenwerking (IOS) is onderdeel van het Leger des Heils Nederland. Dit team van 12 mensen vervult een ondersteunende functie bij de uitvoering van ontwikkelingsprojecten en noodhulpverlening, gefocust op c.a. 15landen in Azië, Afrika en Latijns Amerika en enkele noodhulpgebieden. Door middel van projectbegeleiding en capaciteitsopbouw draagt zij bij aan de terugdringing van de armoede problematiek en bewustwording. De afdeling IOS verstrekt hiervoor financiële middelen en expertise aan haar ‘zuidelijke’ partnerlanden.
Vanwege het zich veranderende nationale en internationale financieringsklimaat zoeken wij op korte termijn een ervaren Institutionele Fondsenwerver die verantwoordelijkheid kan nemen voor een op termijn substantieel volume nieuwe geldstromen met deels nieuwe partners.
Vanwege een aantal interne en externe ontwikkelingen zoeken wij op korte termijn een ervaren Beleidsmedewerker Fondsenwerving met als specifiek aandachtsgebied het opzetten van de accreditatie van ECHO funding (European Commission for Humanitarian aid and Civil Protection Office) ) t.b.v. het Leger des Heils hoofdkantoor in Londen, werkend vanuit standplaats Almere. Deze accreditatie moet er toe leiden dat alle landen waar het Leger des Heils gevestigd is toegang krijgen tot ECHO funding voor noodhulp waar ook ter wereld.
Functieomschrijving
De beleidsmedewerker Fondsenwerving heeft als specifiek aandachtsgebied noodhulp, te weten de ECHO accreditatie met als werkgebied de Europese Unie. In internationaal Leger des Heils verband is er de behoefte financiering en uitvoering van werk nauwer te coordineren. Dit biedt mogelijkheden in aanmerking te komen voor de ECHO accreditatie Leger des Heils Nederland heeft zich eerder succesvol bezig gehouden met ECHO accreditatie en neemt nu namens het Internationale hoofdkantoor in Londen het initiatief voor een hernieuwede wereldwijde accreditatie. Tevens zal de beleidsmedewerker de aanmelding verzorgen van de ACT Alliance: een samenwerkingsverband van wereldwijde kerken actief in ontwikkelingswerk en noodhulp ter versterking van de samenwerking met ICCO/Kerk in Actie.
Functie eisen
De beleidsmedewerker Fondsenwerving;
-heeft minimaal HBO werk- en denkniveau;
-heeft een positief christelijke levensovertuiging en kan de doelstelling van het Leger des Heils onderschrijven (gelieve dit in uw sollicitatie toe te lichten);
-is wegbereider op het gebied van noodhulp (ECHO) en is tevens verantwoordelijk voor het goed inbedden van de nieuwe kennis in de organisatie
-is per direct beschikbaar
-is een zwaargewicht die ook internationaal sporen heeft verdiend
-is in staat om zelfstandig te opereren in Nederland en in het buitenland
-heeft een uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
-heeft goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
Arbeidsvoorwaarden
Primaire arbeidsvoorwaarden zie vorige vacature
Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Het salaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.
Secundaire arbeidsvoorwaarden
Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
Duur
Aanstelling eerst voor de duur van 12 maanden met intentie tot contractverlenging.
Reageren
Uw schriftelijke sollicitatie met motivatie en uw curriculum vitae zien wij graag zo spoedig mogelijk tegemoet, via onze site www.werkenbijhetlegerdesheils.nl   en  de 'solliciteer online' button op deze site.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hans van der Graaf van de afdeling Internationale Ontwikkeling & Samenwerking van het Leger des Heils in Nederland. Telefoonnummer 06-23812400 of via hans.van.der.graaf@legerdesheils.nl.