Header

Flödeschef till Färdigställning 13

Sandvik i Sandviken söker
Flödeschef till Färdigställning 13
Har du vad som krävs for att utveckla vår verksamhet och tillsammans med dina medarbetare uppnå resultat och kvalitet? Tror du precis som vi på ett kreativt, stödjande och situationsanpassat ledarskap? Då är det dig vi söker!
Sandvik Materials Technology (SMT) är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en världsledande metallurgi och FoU-verksamhet. Produktområden är Tube, Strip, Wire and Heating Technology samt Primary Products. Primary Products är den produktenhet inom SMT som försörjer produktområdena med ingångsmaterial och består av Stålverk, Varmbearbetning, Färdigställning samt en enhet för tillverkning av borrstänger till bergborrmaskiner.
Färdigställning 13 består av ca 160 medarbetare och ansvarar för färdigställning av band, stång, tråd och rörprodukter. Arbetet består av oförstörande provning (OFP) samt skärande bearbetning som svarvning, kapning, sågning, slipning och fräsning. Vi söker nu en målmedveten och engagerad flödeschef, med ett stort driv för att utveckla både personal och produktion. Placering för tjänsten är Sandviken.
Arbetsuppgifter
Som flödeschef har du det formella personalansvaret för ca 20-25 personer och fungerar som första linjens chef med ansvar för människa, maskin, metod och miljö. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att driva avdelningens Step Change-plan där säkerhet, kvalitet, produktivitet och kostnad är prioriterat. Du kommer även att delta i avdelningens ledningsgrupp och säkerställa både den dagliga verksamheten och det långsiktiga strategiarbetet.
Andra ansvarsområden är att:
- ansvara för fördelningen av arbetsuppgifter inom det egna området samt kontrollera att de utförs i enlighet med överenskomna rutiner.
- ansvara för att arbetet bedrivs och utvecklas i enlighet med SMT:s ledningssystem for kvalitet, miljö, energi och säkerhet samt i enlighet med SMT Business System.
- ansvara för personalens utveckling på kort och lång sikt.
Du ingår i ledningsgruppen for Färdigställning 13 och har därigenom möjlighet att påverka avdelningens långsiktiga strategiska arbete.
Din profil
Vi ser gärna att du har en för tjänsten relevant utbildning, och/eller erfarenhet av personal- och produktionsledning. Har du erfarenhet av förändringsarbete, underhållsverksamhet och kunskap inom LEAN-tillverkning är det meriterande. God datorvana är en förutsättning.
Som person är du målmedveten, initiativrik och utåtriktad. Du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga med ett flexibelt och noggrant arbetssätt. Vidare ställer rollen som flödeschef höga krav på dina ledaregenskaper; du är lyhörd och kan på ett naturligt sätt skapa ett förtroendefullt samarbete men även inspirera och motivera dina medarbetare till att tillsammans skapa laganda och engagemang för att nå verksamhetens mål.
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Peter Björk, rekryterande chef, 026-26 36 13
Facklig kontaktperson
Glenn Holm, Ledarna, 026-26 38 09
Välkommen med din ansökan senast 2014-06-13.Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 331540.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Karin Fält
Följ oss också på facebook.se/sandvik.karriar
Sandvik är en global industrikoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden - verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2013 omkring 47 000 medarbetare, representation i 130 länder och en omsättning på cirka 87 300 MSEK.
Deadline: 13 Jun 2014
Job ID: 331540
Apply for this job