Header

Organisers gezocht

Abvakabo FNV bouwt aan kracht. Bouw jij mee?
Abvakabo FNV is met ruim 350.000 leden de grootste vakbond in de publieke sector, voor iedereen in de zorg, het welzijnswerk, de overheid, het onderwijs en onderzoek, de sector telecom, nutsbedrijven en de sociale werkvoorziening. De vakbond organiseert, activeert en mobiliseert werknemers. En behartigt hun collectieve en individuele belangen op het gebied van werk en inkomen. Onze ambitie is te groeien: opinieleider te zijn op belangrijke arbeidsmarktthema’s, en meer kracht op te bouwen op de werkvloer. Want samen sta je sterker.
Werken bij Abvakabo FNV doe je in een dynamische omgeving waarin je veel kansen en mogelijkheden krijgt. Durf jij te pionieren, heb je aantoonbare affiniteit met de Nederlandse vakbeweging en voel je je thuis in een maatschappelijk dynamische omgeving? Dan gaan wij graag de uitdaging met jou aan!

Gezocht: Organisers
Voor het regiokantoor Utrecht en voor 35 uur

Bij welke afdeling ga je werken?
Organising gaat om het slim opbouwen en inzetten van vakbondskracht. En dat is hard nodig. Want we staan als vakbond in de publieke sector voor veel uitdagingen. De grootste bezuinigingen op de publieke sector in het bestaan van de Abvakabo FNV, oprukkende marktwerking en flexibilisering. Binnen Organising werken onder andere organisers, leadorganisers, maar ook onderzoekers, communicatiemedewerkers en trainers maken onderdeel uit van de afdeling. Zij worden aangestuurd door de programmamanager. Binnen een organisingcampagne wordt segmentoverstijgend intensief samengewerkt.

Wat ga je doen?
Als Organiser maak je deel uit van een creatief vakbondsnetwerk. Via strategische campagnes en innovatieve methoden bouw je mee aan een sterke vakbond. Je ondersteunt werknemers/vakbondsleden die - gezamenlijk - hun positie willen verbeteren. Samen met een klein team collega’s trek je erop uit om met mensen op de werkvloer in gesprek te gaan over arbeidsomstandigheden. Je bent dus veel onderweg. Je bezoekt samen met je team instellingen, legt contacten met werknemers en bouwt aan een (vakbonds-)netwerk. Je werkt binnen een gestructureerde aanpak, identificeert de potentiële leiders onder de werknemers en rust deze mensen toe om zelfstandig vakbondswerk op te bouwen en voort te zetten. Samen met je teamleden ontwikkel je een plan met harde targets.

Wat verwachten we van je?
Je combineert je HBO werk- en denkniveau met een gevoel voor de dynamiek op de werkvloer. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en legt eenvoudig contacten. Een vasthoudende instelling, creativiteit, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en enthousiasme zijn voor jou vanzelfsprekend. En natuurlijk geloof je in een sterke vakbeweging. Je hebt een flexibele instelling, leert snel en geen bezwaar tegen buiten kantooruren te werken en veel te reizen. Voor alle medewerkers in dienst van Abvakabo FNV geldt dat zij aantoonbaar affiniteit hebben met de Nederlandse vakbeweging.
Belangrijke vereisten zijn ervaring met het op een gestructureerde manier campagne voeren voor een maatschappelijk doel én aantoonbare affiniteit met de vakbeweging. Indien aan deze vereisten niet wordt voldaan, heeft het geen zin om te solliciteren.

Wat hebben we je te bieden?
Je begint met een salaris van tenminste € 3.062,- bruto per maand dat kan oplopen tot maximaal € 4.028,- bruto per maand op basis van een 35-urige werkweek.
De arbeidsovereenkomst is in beginsel voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Abvakabo FNV heeft een moderne CAO met een nagenoeg premievrij pensioen, een ruime vakantieregeling, een seniorenverlof regeling, 8,33% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering van 6,75%.

Hoe kun je reageren?
Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Lilian Marijnissen, Programmamanager Organising, e-mailadres lmarijnissen@abvakabo.nl.
Klik hier om te solliciteren.