Header

PRODUKTIONSTEKNIKER

Med cirka 1500 anställda, är Sandvik Coromant i Gimo inte bara Uppsala läns största arbetsgivare, utan även världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Våra kunder är metall-, bil- och flygindustrin och vi har siktet inställt på att möta marknadens ökade krav på nya produkter med precision och slitstyrka.
Låter det spännande att arbeta i projekt och hitta nya effektiva lösningar för våra produktionsprocesser? Har du en stor passion för teknik samt en vilja att ständigt utveckla och förbättra denna? Är du anpassningsbar samt brinner för att ta initiativ till förändringar och förbättringar? Då kan du vara personen vi letar efter!
Till Sandvik Coromant i Gimo söker vi en produktionstekniker till avdelningen Production Technology Blanks, som arbetar med utveckling av produktionsmetoder samt i nära samarbete stöttar produktionsavsnittet ämnestillverkning. Vi erbjuder dig möjligheten att skapa ett stort nätverk då samarbete med produktion, utvecklingsingenjörer, systerbolag, leverantörer samt R&D, sker både i Gimo och globalt. Vidare får du arbeta med den senaste tekniken för att utveckla och skapa rätt förutsättningar vid lansering av framtida produkter.
Om rollen 
Som produktionstekniker för ämnestillverkningen fungerar du som ett dagligt produktionsstöd till detta produktionsavsnitt. Du leder och deltar i kvalitets- och förbättringsarbeten i produktionen för att öka utbytet, produktiviteten och kostnadseffektiviteten i maskiner, processer och arbetssätt. Parallellt med detta arbetar du med att vidareutveckla och förbättra tillverkningsmetoder för ämnestillverkning. Arbetet sker bland annat i projektform där du kommer leda eller delta i exempelvis förbättrings-, processutvecklings- och kvalitetsprojekt.
Din profil
Vi söker dig med civil- eller högskoleingenjörsutbildning med inriktning mot maskinteknik eller liknande. Tidigare erfarenhet av produktion och/eller teknisk utveckling är meriterande. Då vi arbetar i en internationell miljö är det viktigt att du har goda kunskaper i både engelska och svenska, såväl muntligt som skriftligt.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av ett stort driv, engagemang och en genuin nyfikenhet. Du har lätt för att kommunicera och trivs med att skapa relationer och bygga nätverk. För att lyckas i denna roll ser vi att du har lätt för att lära dig nya saker och en förmåga att balansera flera parallella projekt samtidigt.
Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Maria Sundman, rekryterande chef Production Technology Blanks, 0173-844 85
För frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Johanna Armstrand, HR Generalist, 0173­-848 31
Fackliga kontaktpersoner
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Henrik Eriksson, Sveriges Ingenjörer, 0173-846 01
Varmt välkommen med din ansökan senast 2017-12-10. I denna rekryteringsprocess tillämpas löpande urval. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 355934.
Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Deadline: 10 Dec
Job-ID: 355934