Header

Gezocht: nieuw NJR bestuur

Functieomschrijving bestuur

Als bestuur bepaal je, ben je verantwoordelijk voor en voer je mede het beleid van NJR uit. Dit betekent dat je visie hebt, in staat bent de grote lijn te bewaken en dit concreet en inspirerend kunt vertalen naar de praktijk. Met je mede-bestuurders draag je gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van NJR. Dit betekent dat je enerzijds de koepel van jongerenorganisaties versterken en anderzijds het voortbestaan van projecten voor en door jongeren veiligstelt.

Ieder bestuurslid heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. Relatiemanagement is echter een belangrijk onderdeel van ieders werkzaamheden. Dit bestaat uit het actief informeren en onderhouden van contacten met lidorganisaties, maar ook het onderhouden en uitbreiden van het netwerk van NJR in het algemeen. Je werkt samen met je collega’s binnen de werkorganisatie en bent de schakel tussen jongeren(organisaties), politici, beleidsmakers en (politieke) instanties.

NJR zoekt aansprekende Voorzitter

Spreek jij net zo makkelijk met Ministers als in de 3FM-studio tijdens een interview? Zie jij de Tweede Kamer het liefst gevuld met 12- tot 18-jarigen tijdens het Nationaal Jeugddebat? Ben jij de persoon die ambitieus en daadkrachtig genoeg is om jongeren hoog op de agenda te krijgen en zo echt resultaat te boeken?

NJR zoekt een nieuwe Voorzitter die hét boegbeeld voor jongeren en de organisatie is.

NJR zoekt een blinkende Penningmeester
Blink jij uit in het combineren van een jongerenvisie met keiharde, groene cijfers? Durf jij de financiële toekomst van NJR en haar lidorganisaties op je schouders te laten rusten en financiers te overtuigen? Ben je ambitieus en creatief als het gaat om het aanboren van nieuwe financiële bronnen?

NJR zoekt een nieuwe Penningmeester die met eurotekens in zijn of haar ogen is geboren.

NJR zoekt een georganiseerde Algemeen Secretaris

Ben je georganiseerd, een strak planner en hou jij je aan je afspraken? Krijg jij het voor elkaar om via mail, telefoon, sociale media, en alles daartussenin structureel en goed contact te onderhouden met onze lidorganisaties? Komen er bij het woord ‘netwerkbijeenkomst’ creatieve activiteiten in je op? Kortom: ben jij een ‘regelaar’ en een absolute spin in het web?

NJR zoekt een goed georganiseerde Algemeen Secretaris die mensen voor zich weet te winnen.

NJR zoekt een viertal gedreven bestuursleden Algemeen

Durf jij van jezelf te zeggen dat je een talentrijk schrijver bent? Lever je snel een gedreven verhaal over jongeren of in belang van kinderrechten, om zo jeugdbeleid te beïnvloeden? Is de gemiddelde opiniepagina in de Volkskrant, Trouw, Telegraaf of NRC Next wat jou betreft onder de maat? Ken jij de ingangen en haal je energie uit het onderhouden van contact met perschefs door het hele medialandschap?

Boks jij je met een glimlach door ambtsoverleggen heen door een jong geluid te brengen en zo van binnenuit jeugdbeleid te beïnvloeden? Heb jij de ballen om een Minister of directeur van het departement Onderwijs te overtuigen van het belang van meer stageplekken voor jongeren? Straal jij creativiteit en energie uit die je in durft te zetten voor de belangen van onze lidorganisaties?

Heb jij een hart voor een duurzamere toekomst en een tong die in verschillende talen het belang van de Verenigde Naties op kan ratelen? Wil jij je volledig focussen op projecten die deze onderwerpen raken? Kun je duurzaamheid en internationale thema’s concreet maken voor jongeren? Vertrouw je jezelf de medeverantwoordelijkheid voor nationale projecten voor en door jongeren toe?

Kon jij niet stil zitten tijdens de discussies over de verlaging van studiefinanciering en een nieuw pensioenakkoord waarbij vooral aan de oudere generaties werd gedacht? Wil jij je volledig focussen op projecten die deze onderwerpen raken? Ben jij de schakel tussen jongerencultuur, maatschappelijke en sociale thema’s waar jongeren mee te maken hebben? Verdiep jij je net zo graag in de arbeidsmarkt als in lokaal jeugdbeleid? En wil jij binnen deze thema’s jongeren de kans geven te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen?

NJR zoekt een vier bestuursleden die zich bezig houden met alles wat zich bevindt tussen het maken van plannen voor nieuwe projecten binnen de werkorganisatie en het onderhouden van goede contacten op Ministeries of de pers.

Herken jij je in een van bovenstaande omschrijvingen? Reageer via onderstaand formulier, en we houden je op de hoogte. De uitgebreide profielomschrijvingen van de vier bestuursleden algemeen volgen namelijk z.s.m.

NJR

NJR is de koepel van jongerenorganisaties in Nederland. Er werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien we ze zijn en wat ze kunnen; bij hen in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden over allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

NB: Houd deze pagina in de gaten voor specifiekere functieomschrijvingen voor de overige bestuursfuncties. Of neem voor meer informatie contact op met Maxime van 't Klooster secretaris@njr.nl