Header

CREDIT CONTROLLER

Sandvik Benelux B.V. te Schiedam is op zoek naar een:

Credit Controller / Debiteurenbewaker

28 uur per week
Sandvik is een internationale industriële groep met geavanceerde toonaangevende producten in verschillende gebieden - gereedschappen voor het snijden van metaal, apparatuur en gereedschappen voor de mijnbouw en de bouwsector, roestvrij materialen, speciale legeringen, metalen en keramische weerstand materialen evenals processystemen. In 2015 had de groep ongeveer 46.000 medewerkers en vertegenwoordiging in 150 landen, met een jaarlijkse omzet van ongeveer 91 miljard SEK.
Functie-inhoud:
Je voert alle credit control taken uit met gebruikmaking van de beschikbare systemen (SAP en Lotus Notes), guidelines en procedures volgens de Sandvik Credit Control Policy.
Je hebt dagelijks telefonisch contact met klanten in België en Nederland om o.a. overleg te hebben betreffende vervallen facturen. Je maakt afspraken met betrekking tot de betaling van de facturen en bewaakt de opvolging daarvan in het debiteurenbewakingssysteem.
Daarnaast behandel je de betaalherinneringen via e-mail. Tevens zet je, indien nodig, incassodossiers uit en houd je de dossiers betreffende faillissementen bij.
Je hebt pro-actief en constructief contact met sales managers, vertegenwoordigers en de customerservice van onze Coromant, Dormer Pramet en SPS divisies. Je bespreekt de voortgang van credit control en de probleemdossiers en neemt deel aan sales meetings. Hiervoor zal je regelmatig onze Belgische vestiging in Brussel bezoeken.
Het beoordelen en aanmaken van nieuwe debiteuren in de systemen is tevens een van je taken. Daarnaast behandel je de verzoeken tot het verhogen van kredietlimieten van bestaande debiteuren.
Je zal betrokken worden bij het opstellen van maandelijkse rapportages aan het Management.

Het betreft een zelfstandige functie, waarin je zelf prioriteiten met betrekking tot de uit te voeren werkzaamheden kunt stellen.

Vanuit deze functie overleg en rapporteer je regelmatig over de voortgang aan de Credit Manager.
Werktijden van deze functie zijn: ma t/m do 09.15uur tot 17.00uur en vrijdag van 09.15uur tot 14.00uur. Dagelijks is er een pauze van 3 kwartier.
Het volgen van opleidingen en cursussen behoort tot de mogelijkheden.
Een ‘jobdescription’, waarin de werkzaamheden en persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden worden beschreven is bij HR Services te verkrijgen.
Jouw Profiel
Je beschikt over een MBO/HBO werk- en denkniveau en hebt werkervaring (minimaal een jaar) als credit controller. Je spreekt en schrijft vloeiend Frans en Nederlands. Tevens beheers je de Engelse taal in woord en geschrift.
Je vindt het leuk om klanten telefonisch te woord te staan en je vaardigheid hierin is sterk ontwikkeld. Je bent vasthoudend en gewend om prioriteiten te stellen. Wij zoeken een fijne collega die servicegericht is en in staat is om professioneel en accuraat te werken.
Contact Informatie
Als je op zoek bent naar een uitdagende en gevarieerde functie, dan kan je solliciteren op sandvik.com/career referentie 349248. Interne kandidaten kunnen solliciteren via het Sandvik Intranet.
Voor vragen omtrent het recruitment proces kan je contact opnemen met HR Services, Hrservices.europe@sandvik.com, +31 (0)800 0222 018.
Deadline: 22 Mar
Job-ID: 349248