Header

KVALITETSCHEF

PRODUKTIONSKVALITET & KUNDRELATIONER?
VI VILL VETA MER OM DIG
Sandvik Materials Technology (SMT) är en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. Precision Strip i Sandviken, inom produktområdet Strip, Wire and Heating Technology, är en ledande tillverkare av kallvalsade och härdade bandprodukter för krävande applikationer.
Kvalitetsavdelningen inom Precision Strip ansvarar för arbetet med kvalitetsledningssystem och avdelningen består av kvalitetsledare, kvalitetstekniker och projektledare. Målsättningen är att alltid uppfylla kundernas högt ställda krav och förväntningar genom att leverera produkter med rätt kvalitet och arbeta med proaktivt förändringsarbete. Vi söker nu en kvalitetschef med starkt servicefokus, som brinner för ständiga förbättringar i verksamheten och utveckling av medarbetarna. Vi erbjuder ett spännande arbete i en omväxlande miljö där du har förmånen att kombinera din passion för både teknik och människor. Tjänsten är placerad i Sandviken.
Arbetsuppgifter
Som kvalitetschef ansvarar du för ett team på ungefär tio medarbetare som du leder och coachar för att på bästa och mest effektiva sätt optimera arbetet. Du säkerställer ett kundfokuserat och strukturerat arbetssätt för kvalitetsförbättringar, ett gott och nära samarbete med produktionen samt kvalitetssäkring av material med specifika krav. Att stötta organisationen i tolkningen av krav i ISO9001 och ASME samt ge support vid kundärenden är också en del av dina ansvarsområden.
Din profil
Vi söker dig som har relevant ingenjörsutbildning, alternativt som har uppnådd motsvarande kunskap genom erfarenhet från likvärdigt arbete inom ett stål- eller teknikföretag. Har du kunskap om planering och genomförande av interna revisioner utifrån ISO9001 och ASME är det meriterande, liksom en förmåga att säkerställa att kraven i dessa standarder uppfylls. Även god kännedom och kunskap om hantering av de IT-system som krävs för rollen såsom C2, SSQS, PIX, MES, OFO och databaser är ett plus. Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, är en förutsättning för tjänsten.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper - du har ett tydligt och förtroendeingivande ledarskap med stark förankring i Sandviks ledarskapsmodell och leder genom tydlig mål- och resultatuppföljning. Du förstår att prioritera arbetsuppgifter som gör skillnad och vi uppskattar och värdesätter ditt genuina intresse för att utveckla vår verksamhet och människorna i den, vilket är nyckeln till framgång i denna roll. Då kvalitetsavdelningen både är kravställare och stöttande till linjeorganisationen är det viktigt att du kan utmana och samtidigt vara serviceinriktad. Du trivs när du levererar resultat och engagerar genom öppen och rak kommunikation samtidigt som du är flexibel och lyhörd i ditt bemötande.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Susanna Karlevill, rekryterande chef, 026-26 04 42
Fackliga kontaktpersoner
Stefan Jonsson, Unionen, 026-26 30 46
Lars Carlborg, Akademikerföreningen, 026-26 39 85
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-17. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: 350421.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Marie From
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2016 omkring 43 000 anställda och en försäljning på cirka 82 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.
Deadline: 17 Apr
Job-ID: 350421