Header

ARBETSMILJÖINGENJÖRER

Sandvik Coromant i Gimo är Coromants största tillverkningsenhet och världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Med våra 1500 anställda är vi den största privatägda arbetsgivaren i Uppsala län och vi finns bara 40 minuter från Uppsala. Våra kunder är metall-, bil- och flygindustrin och vi har siktet inställt på att möta marknadens ökande krav på nya produkter med precision och slitstyrka. Vi arbetar i team, ger alla samma möjligheter och skapar utrymme för initiativ och förändring. Arbetsmiljö och säkerhet är prioriterade områden inom Sandvik.
Vår lokala EHS-avdelning ansvarar för att utveckla och samordna EHS-arbetet inom Sandvik Coromant i Gimo. Vi söker nu två arbetsmiljöingenjörer till ett spännande och intressant arbete, där arbetsuppgifterna sträcker sig över ett stort område och där du i rollen ständigt får möjlighet att lära dig nya saker. Arbetet ger en bra helhetsbild av verksamheten och innebär en stor möjlighet att påverka och styra arbetet inom ditt specialistområde.
Arbetsuppgifter
Som arbetsmiljöingenjör utvecklar, implementerar och följer du upp metoder och standarder inom området i enlighet med gällande lagar, förskrifter och andra krav. Du bistår och stödjer även verksamheten i både strategiska och operativa arbetsmiljöfrågor. Du kan ha olika inriktningar i din profil, till exempel kan du arbeta med:
  • tolka lagar, föreskrifter och andra krav samt ta fram rutiner och instruktioner.
  • rapportera och följa upp incidenter och risker.
  • planera, delta i och leda projekt.
  • planera och genomföra arbetsmiljömätningar samt tolka resultat.
  • planera och genomföra utbildningar.
  • utföra arbetsplatsbedömningar.
  • samverka med myndigheter inom arbetsmiljöområdet.
Din profil
Vi söker dig som är utbildad arbetsmiljöingenjör, alternativt har du en teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning, samt erfarenhet av praktiskt arbete med arbetsmiljöfrågor inom industriell verksamhet. Det är bra om du har arbetat med förändringshantering och/eller utbildning av personal. Du har god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är strukturerad, driftig och resultatinriktad, med förmåga att arbeta självständigt och göra prioriteringar. För att förankra arbetsmiljöarbetet hos både personal och chefer, kan du förklara och berätta om säkerhetsfrågor och syftet med arbetsmiljösystem på ett tydligt och pedagogisk sätt. Du har en stark integritet och kan skapa förtroende på alla nivåer av organisationen och du ser fördelen med att bygga nätverk, samarbeta och ha en öppen dialog i arbetet.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Urban Stenklo, rekryterande chef, 0173-840 19
Fackliga kontaktpersoner
Tomas Bendiksen, IF Metall, 0173-850 14
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Sveriges Ingenjörer, 0173-846 10
Lennart Wärnborg, Ledarna, 0173-847 90
Välkommen med din ansökan senast 2015-08-17. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 339591.
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Lisbeth Häggström
Följ oss också på facebook.se/sandvik.karriar
Sandvik Coromant är den världsledande leverantören av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder tillsammans med våra kunder. Bland dessa finns världsledande företag inom bil-, flyg- och energiindustrin. Sandvik Coromant har 8000 anställda och finns representerat i 130 länder. Vi ingår i affärsområdet Sandvik Machining Solutions inom den globala industrikoncernen Sandvik.
Deadline: 17 Aug
Job-ID: 339591