Header

Gemeenteadviseur Kerk in Actie

Voor de unit Fondsenwerving van de afdeling Communicatie & Fondsenwerving van de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland zoeken wij een
Gemeenteadviseur Kerk in Actie
(32 - 36 uur per week)
werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en deels Friesland
Doel van de functie
Het team gemeenteadviseurs Kerk in Actie moet op zelfstandige wijze contacten leggen na 2 jaar met 1200 diaconieen, het verhaal van Kerk in Actie op inspirerende en overtuigende wijze voor het voetlicht weten te brengen en dat kunnen vertalen in concrete resultaten in termen van afname producten en financiele resultaten. Dat vraagt om een luisterende, bindende en dienstverlenende instelling en het vermogen om mogelijkheden tot samenwerking te zien en deze te vertalen in concrete afspraken.
Positie in de organisatie
De Protestantse Kerk in Nederland telt 2 miljoen leden in 1600 plaatselijke gemeenten. De plaatselijke gemeenten en de landelijke kerk worden ondersteund door de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, gevestigd in Utrecht. Binnen de gezamenlijke afdeling Communicatie en Fondsenwerving (C&F) van de Dienstenorganisatie en ICCO Cooperatie is het team Fondsenwerving verantwoordelijk voor het werven van fondsen voor de landelijke programma's van de Protestantse Kerk (o.a. Missionair Werk & Kerkgroei en JOP) en Kerk in Actie (o.a. Diaconaat en Zending). Hierbij wordt nauw samengewerkt met de programma's en met het team Marketingcommunicatie. De Gemeenteadviseur Kerk in Actie, maakt onderdeel uit van het team Fondsenwerving. Er is een team van 5 FTE gemeenteadviseurs Kerk in Actie die met een breed aanbod aan activiteiten en fondsenwervende doelen op pad gaan naar de plaatselijke gemeenten. Er is een binnendienst op het hoofdkantoor dat zorgdraagt voor kaders met betrekking tot producten, marktbewerking en afstemming.
Context
Kerk in Actie is de beweging van kerkmensen en diaconieen van de Protestantse Kerk in Nederland die, samen met ons wereldwijde (kerkelijk) netwerk en onder andere geinspireerd door het Bijbelverhaal van de vijf broden en twee vissen, handen en voeten geeft aan het verlangen naar een betere wereld.

Vanuit een inspirerend profiel van Kerk in Actie ondersteunen we plaatselijke gemeenten bij het realiseren van hun diaconale en zendingsambitie met als resultaat: aanbieden van meerdere activiteiten die:
  • aansluiten bij de behoeften van de gemeenten;
  • en die financiele revenuen oplevert voor het plaatselijke en landelijke werk van Kerk in Actie.
Wat zijn je werkzaamheden?
  • Je bouwt aan relaties met plaatselijke gemeenten op basis van een marktbewerkingsplan;
  • Je trekt samen met plaatselijke gemeenten op in hun diaconale en fondsenwervende activiteiten en vervult daarbij een enthousiasmerende en ondersteunende rol;
  • Je bent instaat het profiel van Kerk in Actie op een inspirerende en enthousiasmerende manier uit te dragen;
  • Je bent instaat behoeften en mogelijkheden aangaande diaconaal en missionair werk op plaatselijk niveau te vertalen in een passend aanbod van producten, diensten en instrumenten.
  • Je draagt zorg voor de afgesproken follow up en schakelt de juiste personen in binnen de organisatie voor het realiseren van het aanbod en je monitort op de voortgang van de afspraken en resultaten;
  • Waar nodig, zet je een eigen netwerk aan vrijwilligers op en zet deze bij het uitvoeren van het werk.
  • Je registreert en monitort de resultaten ten behoeve van management rapportages.
Wie zoeken wij?
  • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau met een hands on mentaliteit;
  • Je bent enthousiast voor Kerk in Actie;
  • Je bent in staat om fondsenwervende en geld genererende mogelijkheden te identificeren en toe te passen;
  • Je bent relatie gedreven, proactief en hebt een resultaatgerichte instelling;
  • Je bent communicatief vaardig, commercieel, ondernemend ingesteld en zelfstartend;
  • Je hebt kennis van de kerkelijke kaart binnen de Protestantse Kerk in Nederland;
  • Je kunt goed omgaan met vrijwilligers en hen motiveren om als ambassadeurs van Kerk in Actie op te treden in de plaatselijke gemeenten;
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal;
  • Je bent beschikbaar in de avonduren en bent bereid vanuit huis te werken;
  • Je bent (meelevend) lid van de Protestantse Kerk in Nederland.
Een assessment zal onderdeel uitmaken van de totale werving- en selectieprocedure.
Wat bieden wij?
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden volgens de regeling arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland. De functie is ingedeeld in schaal 10 (EU 2.231 - EU 3.773 euro bruto per maand op fulltime basis). De pensioenvoorziening is ondergebracht bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kees van den Berg, Unitmanager Relaties en Fondsenwerving. Telefoonnummer: 030-8801594, e-mail:C.vanden.Berg@pkn.nl.
Reageren
Je kunt je schriftelijke motivatie met CV tot 14 juli 2014 per e-mail opsturen naarvacatures@pkn.nl, t.a.v. Matthijs Hoogendoorn, afdeling P&O-Services.