Header

Fondsenwerver major donors

Greenpeace Nederland zoekt, in verband met vervanging per begin oktober, een resultaatgerichte
fondsenwerver major donors (24 - 32 uur)
De afdeling fondsenwerving & relatiebeheer is verantwoordelijk voor het werven, binden en betrekken van donateurs en is daarmee in staat om fondsen voor Greenpeace Nederland te realiseren, zo bijdragend aan de realisering van de doelstellingen van de organisatie. Greenpeace is onafhankelijk, de inkomsten bestaan uit giften van donateurs, periodieke schenkingen, legaten en een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De fondsenwerver major donors is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de fondsenwervingsstrategie gericht op vermogende gevers: particuliere donateurs en stichtingen. Je bent het gezicht van de organisatie en verantwoordelijk voor de communicatie richting deze doelgroep.
De afdeling bestaat uit de units databasemanagement, behoud & upgrade, werving op straat, servicedesk en werving overig. De functie fondsenwerver major donors valt onder de unit behoud en upgrade. Deze unit is verantwoordelijk voor het behouden van donateurs, het realiseren van hogere inkomsten en het verbeteren van de loyaliteit bij bestaande donateurs.
Taken:
  • verantwoordelijk voor de implementatie van de strategie voor het benaderen van bestaande en potentiele major donors en het maximaliseren van de inkomsten uit deze doelgroep
  • ontwikkelen en uitvoeren van in- en externe upgrade- en wervingsactiviteiten voor major donors
  • zelfstandig schrijven van projectvoorstellen
  • onderhouden en verder uitbreiden van de portfolio
  • signaleren en benutten van kansen bij de huidige en potentiele major donors
  • analyseren, evalueren en rapporteren van de resultaten, aanbevelingen doen aan de hand van de resultaten
Functie-eisen:
  • wij zoeken een relatiebeheerder pur sang, met
  • affiniteit met Greenpeace en haar campagnes
  • tenminste 2 jaar werkervaring op het specialistische gebied van major donor fondsenwerving of (key-) accountmanagement in het bedrijfsleven
  • HBO-niveau, relevante opleiding
  • sterke analytische- en communicatieve vaardigheden
  • initiatiefrijk, zelfstandig, ondernemend en creatief
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal
Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor zeven maanden. Het gaat om een afwisselende functie in een inspirerende werkomgeving met betrokken en enthousiaste collega's. Het salaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de EU 2.467 en EU 3.947 bruto per maand bij een voltijd dienstverband (40 uur). Achtergrondinformatie vind je op www.greenpeace.nl. Neem voor meer informatie over de functie na 28 juli a.s. contact op met Nathalie Boevink, afdelingshoofd F&R, via onze receptie tel. 020 626 18 77.
Wij gaan uit van de kracht van verschillen in geaardheid en achtergrond van onze medewerkers, en streven daarom naar meer diversiteit in ons personeelsbestand.
Mail je motivatiebrief met CV uiterlijk 10 augustus 2014 naarwerving.nl@greenpeace.org t.a.v. Conny van der Kieft, unit P&O, onder vermelding van ref.nr. 14-10WO. Wij zijn gevestigd in Amsterdam, sinds kort aan het NDSM-plein 32. Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen wij niet op prijs.
Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen onderzoek, stellen misstanden aan de kaak, en overleggen met overheden en bedrijven over oplossingen. Als dat niet genoeg is, organiseren we creatieve en geweldloze acties. Greenpeace beschermt onze aarde al 40 jaar met veel succes, dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van onze donateurs.