Header

INTERNKOMMUNIKATÖR - GIMO

APPLY FOR THIS JOB
Sandvik Coromant i Gimo, med ca 1500 anställda, är världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Med nyfikenhet och personligt engagemang arbetar vi tillsammans med våra kunder inom metall-, bil- och flygindustrin för att framgångsrikt möta marknadens ökande krav på nya produkter med precision och slitstyrka. Med pendlingsavstånd från Gimo hittar du Uppsala med historiska universitetsbyggnader, en livlig mix av människor och närhet till både Stockholm och Arlanda flygplats. I motsats till städernas puls erbjuder vi också en naturskön kuststräcka med små skärgårdssamhällen, friluftsaktiviteter och gamla, anrika kyrkor och slott.
Till en spännande roll hos oss, Uppsala läns största arbetsgivare, söker vi nu en internkommunikatör. Vi erbjuder en chans att ansluta till en världsledare inom skärande bearbetning och en stor möjlighet att tillsammans med enhetens chef driva utvecklingen framåt och skapa struktur för verksamheten. Kollegorna är andra kommunikatörer inom Sandvik Coromant och affärsområdet Sandvik Machining Solutions, men framförallt utförs arbetet tillsammans med chefer på plats i Gimo.
Arbetsuppgifter
Som internkommunikatör bidrar du till att bygga upp en god kommunikationsstruktur som stödjer den övergripande strategin för Sandvik Coromant och som skapar förståelse hos medarbetarna för de mål som ingår i denna strategi. Du fokuserar framförallt på kommunikationsstöd till ledningsgrupper och nyckelpersoner, men du driver och utvecklar också den interna kommunikationen för att säkerställa att information når ut till samtliga målgrupper på enheten. Alla behöver ta del av information på olika sätt och med det i åtanke ansvarar du för utveckling och underhåll av intranät, presentationer, nyheter och andra kanaler för att mest effektivt nå ut till medarbetarna. Tillsammans med organisationens chefer identifierar du organisationens kommunikationsbehov samt startar och genomför aktiviteter för att nå målen.
Din profil
Vi söker dig med högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik, alternativt annan likvärdig examen kombinerat med praktisk erfarenhet. Du har tre till fem års erfarenhet från både strategiskt och operativt internkommunikationsarbete samt erfarenhet från arbete som kommunikatör med särskild inriktning på webb och kreativt skrivande. Det är meriterande med erfarenhet från tillverkande industri, vilket inte behöver vara från en kommunikationsroll. Du har goda kunskaper i Outlook, Officepaketet, OneDrive, SharePoint och Adobeprogrammen Photoshop och InDesign. Eftersom vi arbetar i en internationell miljö behöver du goda språkkunskaper i svenska och i engelska, i både tal och i skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du har en mycket god kommunikationsförmåga, både när det gäller att formulera budskap i text och att etablera bra samarbeten med många olika delar av organisation. Du har lätt för att skapa och bibehålla relationer, coacha andra i presentationsteknik och att ge konstruktiv feedback. Det är viktigt att du kan strukturera arbetet eftersom det innehåller många parallella aktiviteter och material som ska produceras. Vidare kan du formulera budskap för olika målgrupper, besluta om kanalval och sist men inte minst sätta dig in i och förstå organisationen och dess medarbetare.
Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Joakim Fagerudd, rekryterande chef, 0173-845 95
Fackliga kontaktpersoner
Tomas Bendiksen, IF Metall, 0173-850 14
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Lennart Wärnborg, Ledarna, 0173-847 90
Välkommen med din ansökan senast 2017-02-28. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 349522.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
André Söderholm

Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Deadline: 28 Feb
Job-ID: 349522