Header

PRODUKTIONSENHETSCHEF

PASSION FÖR LEDARSKAP
& ENGAGERAD VISIONÄR?
VI VILL VETA MER OM DIG
Sandvik Materials Technology (SMT) är en världsledande tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning och vi kontrollerar hela tillverkningsprocessen – från stålsmältan till färdig produkt. Med hjälp av trygga och passionerade ledare, en väl utvecklad ledarskapsmodell och tydliga förväntningar driver vi vår verksamhet framåt och vi är övertygade om att det är hos våra medarbetare vi hittar den verkliga nyckeln till framgång.
Produktionsenheten Ånggeneratorrör inom SMT har omfattande erfarenhet och kunskap när det gäller rörprodukter till kärnkraftsindustrin och vi ser energi som ett strategiskt viktigt segment i vår produktportfölj. Vi sätter alltid säkerheten främst, är noga med att efterfölja lagar, regler och policys och har som mål att bedriva vår verksamhet i linje med kvalitets, miljö- och energimål, samtidigt som vi uppfyller de höga krav som ställs från våra kunder. Vi söker nu en produktionsenhetschef till Sandviken som delar vår höga ambition av tillväxt och som är redo att leda och utveckla en av våra viktigaste produktionsenheter mot en spännande, lönsam och framgångsrik framtid.
Arbetsuppgifter
Som produktionsenhetschef leder du vår organisation och har det yttersta ansvaret för produktionen av de högkvalitativa ånggeneratorrör som distribueras till våra kunder inom kärnkraftsindustrin. Du ansvarar för en hållbar utveckling av organisationen och maskinparken både på kort och på lång sikt, är lönsamhetsansvarig för enheten och sätter riktningen på aktiviteter för att uppnå våra finansiella och operativa mål. Med din expertis och erfarenhet som bas, och tillsammans med kompetenta medarbetare, arbetar du aktivt för att utveckla och implementera förändringsinitiativ i takt med tillväxten inom området.
Att motivera och leda teamet är en viktig del i ditt ansvarsområde och som ledare arbetar du i enlighet med Sandviks kärnvärden och vår ledarskapsmodell. I ditt arbete är du också del av ledningsgruppen för Business Unit Nuclear Power där du har en aktiv roll i det övergripande strategiarbetet. Du rapporterar till vår Business Unit Manager och då din roll omfattar ett brett kontaktnät med kunder och andra intressenter på vår globala marknad är resor en naturlig del av ditt arbete.
Din profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning, gärna med teknisk inriktning, och minst fem års erfarenhet från arbete inom ståltillverkning eller närliggande industri. Du har tidigare arbetat i ledande positioner med tillhörande personalansvar och har dokumenterat goda ledaregenskaper. Du har också erfarenhet från produktionsledning och förändringsarbete. Då vi arbetar lokalt i Sandviken men har många internationella kontakter, har du goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och i skrift.
Vi lägger stor vikt vid din passion och personlighet som karaktäriseras av att du är en visionär med mycket god förmåga att motivera och leda din omgivning i en växande affär. Du tror, precis som oss, på ett situationsanpassat ledarskap och kan bemöta människor från alla delar av organisationen. Du visar prov på affärsmässighet och hittar motivationen i att sätta tydliga mål, följa upp dina ansvarsområden och ta ansvar för din egen prestation. Att uppmuntra nya idéer, leverera resultat och agera som en förebild faller sig naturligt för dig och du vet hur man skapar ett framgångsrikt team med kunden i centrum. Det är också viktigt för oss att du kan balansera mellan att vara en aktiv del av en ledningsgrupp, utmana densamma och inte tvekar att fatta beslut i tider av osäkerhet. Detta gör du framgångsrikt med hjälp av ditt helhetsperspektiv och förmåga att kombinera din sociala karaktär med ett systematiskt, noggrant och analytiskt arbetssätt.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mikael Blazquez, rekryterande chef, 026-26 54 90
Fackliga kontaktpersoner
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66
Lars Carlborg, Akademikerföreningen, 026-26 39 85
Inga-Lena Hedqvist, Ledarna, 026-26 40 73

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-10. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 348763.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Petra Hansson
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.
Deadline: 10 Mar
Job-ID: 348763