Header

SERVICETEKNIKER

APPLY FOR THIS JOB
På Sandvik Coromant är vi nyfikna, hängivna, personligt engagerade och vi tror på vårt företag och dess värderingar. Vår övertygelse är att kunskap utvecklas bäst när den delas och vi arbetar tillsammans med våra kunder för att båda parter ska nå framgång. Sandvik Coromant i Gimo, som är vår största tillverkningsenhet med ca 1500 anställda, är världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Våra kunder är metall-, bil- och flygindustrin och vi har siktet inställt på att möta marknadens ökande krav på nya produkter med precision och slitstyrka.
Vår underhållsavdelning i Gimo består idag av 22 medarbetare som alla arbetar för att säkerställa en väl fungerande maskinpark med en hög maskintillgänglighet. Vi jobbar nära produktionen med avhjälpande och förebyggande underhåll och hanterar i huvudsak CNC-styrda maskiner i automatiserade bearbetningsceller. Till vårt team söker vi nu en självständig och nyfiken servicetekniker – vi erbjuder dig en utvecklande och omväxlande tjänst inom ett brett arbetsområde där du får bredda dina kunskaper inom avancerad maskinutrustning.
Arbetsuppgifter
Som servicetekniker utför du akuta och planerade reparationer i maskiner och arbetar med förebyggande underhåll där du kvalitetssäkrar leveransen genom att följa gällande underhållsstrategi och våra rutiner för säkerhet, hälsa och miljö. Du deltar i förbättringsarbeten för att öka tillgänglighet och kostnadseffektivitet i maskiner och processer och bistår med teknisk kompetens i olika typer av projekt. I rollen har du också ett nära samarbete med kollegorna i teamet och med produktionen.
Din profil
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning inom el, styr och reglerteknik eller automation, alternativt har du skaffat dig motsvarande kunskaper och erfarenheter genom tidigare arbeten. Vi ser gärna att du har arbetat med underhåll, maskinservice och CNC-styrsystem och det är också fördelaktigt med någon form av robotutbildning. B-körkort, truckkort, licens i Heta Arbeten samt kunskaper inom säkra lyft och mobila arbetsplattformar är meriterande. Du har god datorvana och då vi arbetar i en global miljö är du bekväm med att tala och skriva både på svenska och engelska.

Du är strukturerad, noggrann och utför självständigt ditt arbete med stor fokus på säkra leveranser av hög kvalitet, samtidigt som du erbjuder god kundservice och möter produktionens krav på effektiva lösningar. Du är intresserad av att både lära dig själv samt dela med dig av dina kunskaper till andra och bidrar också aktivt till att skapa en bra arbetsmiljö. Genom din nyfikenhet bidrar du med initiativ till utveckling och förbättring, och med din goda kommunikationsförmåga och förtroendeingivande karaktär har du lätt för att samarbeta med kollegor och skapa goda relationer med våra kunder.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Reine Östlin, rekryterande chef, 0173-846 94
Anders Grehn, styransvarig, 0173-848 44
Fackliga kontaktpersoner
Tomas Bendiksen, IF Metall, 0173-850 14
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Lennart Wärnborg, Ledarna, 0173-847 90
Välkommen med din ansökan senast 2017-03-10. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 349127.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Marie From

Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Deadline: 10 Mar
Job-ID: 349127