Header

Hoofd Financiën & Bedrijfsvoering (0,8 fte)

Gelukkig zijn er nog mensen die geloven in vrede en gerechtigheid. Die opkomen voor de rechten van arme of kwetsbare mensen. En zorgen dat iedereen de kans krijgt zich te ontplooien. Het zijn mensen die vertrouwen hebben in de kwaliteiten van anderen en doorzetten om hun doel, hun missie te bereiken.'

Mensen met een Missie zet zich in voor internationale samenwerking vanuit de katholieke missionaire traditie. Wij stellen kennis, menskracht en geld ter beschikking aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten en kansrijke gemeenschapsinitiatieven, waarin mensen zich inzetten voor gerechtigheid en vrede.
Mensen met een Missie heeft een meerjaren-inkomstenbeleid ontwikkeld gericht op drie pijlers: particulieren, religieuze instituten/institutionele donoren en overheidsfinanciering. De omzet bedraagt ruim € 10 miljoen per jaar.

De organisatie heeft drie afdelingen (Fondsenwerving, Programma's en Financiën & Bedrijfsvoering) en telt in totaal zo'n dertig medewerkers. Voor de afdeling Financiën & Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een

Hoofd Financiën & Bedrijfsvoering (0,8 fte)

Het hoofd Financiën & Bedrijfsvoering rapporteert aan de directeur en draagt bij aan de ontwikkeling van de strategie en het beleid van Mensen met een Missie. De afdeling telt acht medewerkers.

Uw taken en verantwoordelijkheden
In deze functie bent u verantwoordelijk voor de financiële sturing binnen de organisatie. Samen met de financieel medewerker zorgt u ervoor dat de financiële administratie van de organisatie op orde is, u beoordeelt de bedrijfseconomische resultaten en houdt toezicht op de financiële positie. U stelt begrotingen op, zorgt voor periodieke financiële rapportages en verzorgt de externe financiële verslaggeving. Kortom, u zorgt voor een solide opbouw en uitvoering van de planning- en controlfunctie binnen de organisatie. U stuurt bovendien het team van de afdeling aan met het oog op een optimale en efficiënte bedrijfsvoering, ten dienste van het primaire proces.

Uw profiel
U heeft een academisch werk- en denkniveau. U heeft meerjarige ervaring met financiële administratie en bedrijfsvoering binnen een organisatie die te maken heeft met meerdere geldstromen. U heeft uitstekende kennis van financieel-administratieve processen en ervaring met professionele planning en control in een financieel complexe omgeving, inclusief de ICT daarvan. U beschikt over leidinggevende ervaring. U kunt en bent bereid te schakelen tussen beleidsmatig en uitvoerend niveau. Wij verwachten dat u van harte achter de identiteit en doelstellingen van Mensen met een Missie staat.

Uw competenties
 Analytisch
 Resultaatgericht
 Anticiperend
 Klantbewust
 Communicatief

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende functie in een boeiende en geïnspireerde organisatie die volop in beweging is. De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Het salaris bedraagt maximaal € 4.638,- bruto per maand op fulltime basis.

Reageren
Voor nadere informatie kunt u vanaf 28 februari a.s. contact opnemen met Manon Vanderkaa, directeur, via telefoonnummer (070) 31 36 720.

Mail uw brief met c.v. vóór maandag 14 maart 2011 a.s. naar sollicitatie@mensenmeteenmissie.nl.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag ochtend 17 maart.