Header

Senior medewerker Politieke Zaken

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechteninstrumenten. In navolging van deze visie is het de missie van Amnesty International om onderzoek te doen en actie te voeren gericht op het voorkomen en beëindigen van ernstige schendingen van deze rechten. In Nederland telt de organisatie bijna 300.000 leden en donateurs. Er werken ca. 200 medewerkers waarvan ongeveer tweederde betaald.

In verband met vertrek van een collega

zoeken wij een

senior medewerker Politieke Zaken

Voor 36 uur per week

De functie

Als senior medewerker Politieke Zaken onderhoudt u namens Amnesty International (AI) contacten met Nederlandse parlementariërs, ministeries en diplomaten over een breed scala van onderwerpen. Europa, Centraal-Azië, asiel en migratie, discriminatie en mensenrechten en terrorismebestrijding zijn centrale onderdelen van uw portefeuille. U werkt nauw samen met collega's in o.a. Amsterdam, Brussel en Londen.

Afdelingsinformatie

De afdeling Politieke Zaken en Persvoorlichting bestaat uit tien medewerkers, onder wie drie senior medewerkers Politieke Zaken die werken op basis van een thematische en geografische portefeuilleverdeling. De afdeling onderhoudt namens AI contacten met politieke instellingen en landelijke media in Nederland, verzorgt woordvoering namens AI en inhoudelijke ondersteuning van de directeur.

Uw werkzaamheden

  • signaleren en adresseren van politieke ontwikkelingen die voor AI van belang zijn

  • informeren van parlementariërs, ministeries en diplomaten over onderzoeken, inzichten en standpunten van AI

  • overtuigen van politieke beslissers en beïnvloeders van aanbevelingen van AI

  • adviseren over en meewerken aan effectieve beïnvloeding van Nederlandse politieke actoren in acties en campagnes van AI

Functie-eisen

Uw profiel

  • kennis op academisch niveau van Nederlands vreemdelingenrecht, het Europees recht en/of internationaal recht

  • aantoonbare ervaring met voor de functie relevante beleidsbeïnvloeding

  • snelle denker, vlotte schrijver en een goede spreker, ook in het Engels

  • flexibel, stressbestendig en een teamspeler

  • affiniteit met het werk van Amnesty International

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling is voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, voor 36 uur per week. Bij ongewijzigde organisatieomstandigheden en goed functioneren bestaat de intentie tot verlenging van het contract voor nogmaals de duur van een jaar alvorens er een contract voor onbepaalde tijd wordt aangeboden.

De arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International is van toepassing. Het salaris bedraagt bij indiensttreding min. € 2.914,70 en max. € 3.546,19 met een maximale uitloop van € 4.487,05 bruto per maand bij een 40-urige werkweek.

Wij bieden een prettige werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen.


Contact
Contact persoon: Anne-Marie Emmink
Telefoonnummer: 020-626 4436
E-mailadres: amnesty@amnesty.nl
website: http://www.amnesty.nl
opmerkingen:

Sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Lars van Troost (hoofd Politieke Zaken en Persvoorlichting), tel. 020-7733666 of via 06-14778824.

Uw sollicitatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk woensdag 26 oktober a.s. en kan worden gericht aan Amnesty International, t.a.v. Anne-Marie Emmink, afdeling P&O, per e-mail: persona@amnesty.nl.