Header

Medewerker Advocacy & Public Engagement

Je vervangt onze vaste medewerker voor de duur van vier tot zes maanden. Je analyseert de processen en besluitvorming van bedrijven in het Noorden, die van invloed zijn op het Zuiden. Je zet je in voor het beïnvloeden hiervan in lijn met de algemene Hivos doelstellingen en met name de doelstelling tot een vermindering en verduurzaming van energieverbruik in Nederland.

Je taken zijn:

- Uitvoeren van de Hivos campagne gericht op bedrijven in Nederland. Deze campagne heeft als doelstelling: bedrijven aanzetten tot energiebesparing en het gebruik van groene stroom.

- Het begeleiden van onderzoek naar het energieverbruik van specifieke bedrijfssectoren en het formuleren van vervolgstappen.

- Het voeren van een politieke lobby op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen om beleidsverandering te entameren.

- Het bedenken en uitwerken van andere mogelijkheden om de doelstelling van Hivos (vermindering CO2 uitstoot in Nederland ten gunste van ontwikkelingslanden) te realiseren.

Functie-eisen

MVO en klimaatverandering heb je hoog in het vaandel staan. Als Advocacy medewerker beschik je over uitstekende sociale vaardigheden en je bent in staat zowel positieve partnerships met bedrijven op te bouwen als verbeteringen bij bedrijven te realiseren door het opvoeren van maatschappelijke druk. Je hebt inzicht in en ervaring met besluitvormingsprocessen in politiek en bedrijfsleven.

Je hebt tevens werkervaring met beleidsbeïnvloeding en het ontwikkelen van campagnes op het terrein van MVO. Je hebt een relevante WO-opleiding en een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse Taal.

Contact
Contact persoon: Monique Mars
Telefoonnummer: 070-376 5500
E-mailadres: info@hivos.nl
website: http://www.hivos.nl
opmerkingen: Voor meer informatie kun je je vragen per mail sturen aan eco.matser@hivos.nl