Header

Sector specialist WASH / Unit Manager Program Support

Sector specialist WASH / Unit Manager Program Support
(1 fte)
ZOA is een christelijke hulporganisatie en biedt HULP aan mensen in Aziƫ en Afrika die getroffen zijn door een natuurramp of gewapend conflict. Wij dragen bij aan een nieuw perspectief van HOOP waardoor mensen in waardigheid en onderling vertrouwen samen kunnen werken aan hun toekomst. Samen met de getroffen gemeenschappen werken wij aan verder HERSTEL totdat zij weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

De Program Support Unit
De Program Support Unit bestaat uit 6 medewerkers ( 3 sectorspecialisten en 3 programmamedewerkers) en is onderdeel van de afdeling Programma’s.
Deze unit is verantwoordelijk voor het leveren van effectieve programmatische en sectorspecifieke support aan ZOA’s landenkantoren.

Wat je doet
De functie bevat twee componenten; enerzijds richt je je op het aansturen van de unit Program Support (20-30%) en anderzijds ben je als sectorspecialist adviseur en expert op het gebied van WASH. (70-80%).

Als sector specialist ben je sparring partner voor collega’s in landenkantoren op het gebied van WASH. In nauw overleg met diverse collega’s onderhoud je het sectoraal en thematisch beleid. Bovendien volg je ontwikkelingen in de sector en vertaal je deze naar de praktijk en het beleid van ZOA. Je biedt advies aan het Hoofd van de Programma afdeling op het gebied van WASH. Ook deel je je kennis over WASH door ZOA op dit gebied extern te vertegenwoordigen, en intern bijvoorbeeld door deelname aan projectgroepen.

Als unit manager geef je leiding aan een multidisciplinair team van sectorspecialisten en programmamedewerkers. Daarnaast breng je beleidsmatige behoeftes in kaart van zowel de programma-afdeling als de programma-landen en doe je voorstellen voor nieuw beleid. Je werkt nauw samen met andere units en afdelingen. Zo adviseer je samen met de Disaster Response Unit het Hoofd van de Programmafdeling op het gebied van noodhulp en wederopbouw.

De werkzaamheden voor deze functie worden uitgevoerd vanuit het ZOA kantoor in Apeldoorn. Ongeveer 4 tot 6 keer per jaar wordt er een bezoek gebracht aan een van ZOA’s programmalanden.

Wie je bent
  • We zoeken een enthousiaste kandidaat met een academische opleiding, gerelateerd aan het sector specialisme WASH, in Ontwikkelingssamenwerking of in Humanitaire Hulpverlening met actuele kennis en begrip van het werkveld.
  • Je hebt minimaal 3 jaar internationale ervaring in een ontwikkelingsland en minimaal 5 jaar inhoudelijke (WASH) en leidinggevende ervaring
  • Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge beheersing van de Engelse en bij voorkeur ook van de Franse taal
  • Je beschikt over de volgende competenties: flexibel, communicatief, klantvriendelijk en je bent intercultureel, interpersoonlijk en organisatorisch sensitief.
  • Je kunt goed plannen en organiseren en beschikt over goede onderzoeks- en schrijfvaardigheden
  • Je kunt samenbindend leiding geven, en weet je team te motiveren en stimuleren
  • Je onderschrijft de christelijke visie en missie van ZOA
  • Gezien de samenstelling van het team, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat.
Wat wij bieden
ZOA biedt arbeidsvoorwaarden die passen bij een Goede Doelen Organisatie en bij het profiel van deze functie. In deze functie draag je bij aan de missie van ZOA, binnen een team van enthousiaste en ervaren ZOA-collega’s in binnen- en buitenland.

Informatie en solliciteren
Kijk op onze website voor meer informatie over ZOA (www.zoa.nl). Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Arco van Wessel (Hoofd Programma’s) tel: 055 366 33 39.

Solliciteren doe je door je CV en motivatiebrief waarin expliciet gerefereerd wordt aan de gestelde eisen uiterlijk vrijdag 5 september 2014 per e-mail te sturen aanzoa.vacatures@zoa.nl.
Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.