Header

FU-MEKANIKER

SYSTEMATISK & TEKNIKINTRESSERAD?
VI GILLAR DET MED DIG
Sandvik Mining är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande leverantör av maskiner, hårdmetallverktyg, service och tekniska lösningar för gruvindustrin. Produktprogrammet omfattar bergborrning, bergavverkning, krossning, lastning och transportlösningar.
Sandvik Mining Rock Tools, tillverkar verktyg för topphammar och DTH för SMC Supply Chain. Enheten är uppdelad i tre olika produktionsavsnitt; långa- och korta produkter samt Värmebehandling. Stödfunktioner såsom underhåll, inköp och kvalitet och miljö tillkommer. Underhållsavdelningen servar långa- och korta produkter samt värmebehandling i Sandviken med akut och förebyggande underhåll, utrednings- och projektuppdrag. Arbetet bedrivs i nära samarbete med framförallt produktionen men också med övriga avdelningar inom Sandvik.
Vi söker nu en FU-mekaniker med placering i Sandviken.
Arbetsuppgifter
Som FU-mekaniker kommer du huvudsakligen att arbeta med förebyggande underhåll (FU) på NC-styrda verktygsmaskiner samt övrig produktionsutrustning. Vidare kommer du att vara delaktig i förändrings- och konstruktionsarbete samt vid olika projekt inom verksamheten.
Arbetsformen är för närvarande dagtid men andra skiftformer kan förekomma.
Din profil
Vi söker dig som har en treårig teknisk gymnasieutbildning, alternativt har du på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Du har ett brett tekniskt kunnande om industriella anläggningar och CNC-styrda maskiner samt ett intresse för teknik. Tjänsten förutsätter att du kan svetsa och utföra mekaniska arbeten, exempelvis riktningar, byte av maskinkomponenter samt felsökning på hydrauliska och pneumatiska system. Erfarenhet av lagermontering och kunskap om finmekanik (svarvning, fräsning, slipning) och tribologi är meriterande. Vi ser gärna att du innehar B-körkort.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är en god lagspelare, tar initiativ till egen utveckling och har förmåga att lära ut dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor. Du är serviceinriktad och lyhörd för produktionens krav och önskemål och kan utefter det prioritera ditt arbete med flexibilitet. Tjänsten förutsätter även god datorvana och god kommunikationsförmåga.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Ulf Källgren, rekryterande chef, 026-26 91 72
Facklig kontaktperson
Lars Karlsson, IF Metall 026-26 24 34
Välkommen med din ansökan senast 2015-10-05. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 338680.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Eva Ferner
Följ oss även på facebook.se/sandvik.karriar
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2014 cirka 47 000 anställda, representation i cirka 130 länder och en omsättning på cirka 89 miljarder SEK.
Deadline: 5 Oct
Job-ID: 338680