Header

Fondsenwerver/Marketeer

VSO werkt aan de wereld. Ons doel is een wereld zonder armoede, waarin mensen samenwerken om hun ontwikkelingsmogelijkheden te realiseren. VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie die op aanvraag vakmensen uitzendt naar met name Afrika, Azië en Latijns-America. Vakdeskundigen delen daar tegen een lokale vergoeding de kennis en ervaring waaraan het hun collega's ontbreekt. Daardoor kunnen mensen uiteindelijk zelf in hun levensonderhoud voorzien, zonder daarbij afhankelijk te zijn van giften en goederen. Werken aan de wereld kunnen wij niet alleen. Daarom werken wij steeds meer samen met bedrijven en instellingen.

Bij VSO Nederland werken 30 medewerkers, verdeeld over 3 afdelingen: Recruitment, Partnerships en Bedrijfsvoering. Haar internationale thema 'Sharing skills, changing lives' geldt in bijzondere mate ook voor de eigen medewerkers!

VSO Nederland zoekt per direct een:

Fondsenwerver/Marketeer (m/v) 36 uur per week

Als Fondsenwerver ben je primair verantwoordelijk voor het werven en behouden van particuliere donateurs. Je bent lid van het VSO international funding team en werkt nauw samen met collega's van de afdeling Partnerships. Als fondsenwerver rapporteer je aan het Hoofd Partnerships.

Functie-inhoud:

· Verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van fondsenwervende strategieën en campagnes voor particuliere donateurs via onder andere de volgende kanalen: direct-marketing, telemarketing, huis aan huis, online en evenementen.

· Het managen en analyseren van de database en op basis hiervan ontwikkelen van doelgerichte fondsenwervende acties ten aanzien van de donateurs.

· Het onderhouden van de contacten met externe bedrijven met wie wordt samengewerkt bij het uitvoeren van fondsenwervende activiteiten.

· Het begeleiden van alle campagne onderdelen, folders en brochures.

· Het actief netwerken, aangaan en onderhouden van contacten met (bedrijfs)fondsen en sponsoren.

· Zorg dragen voor de fondsenwervende inhoud op de website van VSO.

· Adviseren van het management team bij de internationalisatie van de fondsenwerving.

Functie-eisen

Om deze functie succesvol in te kunnen vullen zijn wij op zoek naar een kandidaat die ervaring heeft met het opzetten en uitvoeren van een wervingsstrategie via verschillende kanalen. Tevens heeft de fondsenwerver ervaring met het segmenteren en managen van een bestaande donateursdatabase met als doel de inkomsten te verhogen en donateurs aan VSO te binden. De fondsenwerver is zelfstandig en in staat om samen te werken met zowel interne als externe partners.

Functie-eisen:

· Minimaal 4 jaar relevante werkervaring op het gebied van fondsenwerving en (direct) marketing is vereist, het liefst zowel in de profit als in de non-profit sector

· Ervaring met het opzetten en uitvoeren van huis aan huis donateurswervings initiatieven.

· Ervaring met het onderhouden en segmenteren van een (donateurs)database.

· Ervaring met het opzetten van samenwerkingsverbanden met externe partijen zoals (direct) marketing- en communicatiebureaus.

· Aantoonbare resultaten bereikt op het gebied van fondsenwerving.

· Minimaal HBO denk- en werkniveau.

· Kennis met donateuren systeem Manyware is een pré.

· Opleiding Fondsenwerving B is een pré.

· Kennis van of affiniteit met ontwikkelingssamenwerking is een pré.

· Een netwerker die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken: creatief, flexibel, pro-actief, representatief.

· Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Wij bieden:

Een gevarieerde baan in een ambitieuze, resultaatgerichte en internationale ontwikkelingsorganisatie. Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Afhankelijk van je ervaring varieert het salaris tussen de € 3.200,- en € 3.750,- (bruto).

Spreekt de functie je aan en voldoe je aan de eisen?

Schrijf je motivatiebrief met CV voor 10 april naar VSO Nederland, Herculesplein 8, 3584AA Utrecht t.a.v. M. Hoogeland of per e-mail: P&O@vso.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Madeleine Hoogeland of Ramin Nadimi op nummer: 030-2320600.

http://www.vso.nl/over-vso/werken-bij-vso/
Contact
Contact persoon: Madeleine Hoogeland
Telefoonnummer: 030 - 232 06 00
E-mailadres: P&O@vso.nl
website: http://www.vso.nl/over-vso/werken-bij-vso/