Header

Ervaren Fondsenwerver Particuliere Markt / Marketing Professional (tijdelijk)

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. We steunen kleinschalige projecten, opgezet door mensen ter plaatse samen met bevlogen Nederlanders. We helpen met kennis, ervaring en financiele steun. Zo maken we samen echt een verschil in de levens van mensen. Met zichtbare en blijvende resultaten.
Wilde Ganzen is een actieve en dynamische organisatie. Onlangs is een herpositionering doorgevoerd. Wilde Ganzen wordt in 2014 opnieuw neergezet voor een jongere doelgroep. De afdeling Fondsenwerving draagt zorg voor het werven van de benodigde financiele middelen. Particulieren Fondsenwerving, vermogensfondsen, bedrijven , stichtingen en nalatenschappen vormen de voornaamste inkomstenbronnen. Voor de komende jaren zijn er ambitieuze plannen om meer draagvlak te krijgen bij het publiek en te groeien in onze inkomsten.
Zoek jij een inspirerende baan waarbij je samen met professionele mensen bijdraagt om levens van mensen in armoede structureel te verbeteren? In deze functie kun jij het verschil maken! Als Senior Fondsenwerver Particuliere Markt ben je verantwoordelijk voor het behalen van een bepaalde omzettarget. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van fondsenwervingsinstrumenten gericht op de particuliere markt, zowel op het behoud van bestaande donateurs als nieuw te werven donateurs.
Over de functie:
Je initieert, ontwikkelt, begeleidt en verbetert de fondsenwervende instrumenten voor de werving van nieuwe donateurs en het upgraden en onderhouden van de relatie met onze huidige donateurs.
Je rapporteert over de voortgang en analyseert de behaalde resultaten. Je levert een inhoudelijke en uitvoerende bijdrage aan verschillende fondsenwervende technieken en campagnes, waaronder direct mail en telemarketing. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en toepassing van nieuwe fondsenwervende methoden, met name online en mobile fondsenwerving. Je bewaakt hierbij doelstellingen, planning en budget.
Je signaleert en analyseert relevante ontwikkelingen met betrekking tot jouw klantsegment en vertaalt deze trends naar kansen voor de organisatie. Je adviseert het Hoofd Fondsenwerving op het vlak van Particulieren fondsenwerving.
Wie ben jij:
  • We zoeken een enthousiaste kandidaat met een HBO/WO opleiding (in de richting van commerciele economie, marketing of bedrijfskunde ).
  • Je hebt minimaal 5 jaar uitgebreide werkervaring opgedaan in een marketing functie (B2C) (fondsenwerving, service marketing, merkmanagement), ervaring binnen non-profit is een pre;
  • Je hebt aantoonbare ervaring en successen behaald met verschillende kanalen zoals door-to-door, direct marketing, emailmarketing, telemarketing en social media
  • Je hebt ervaring met werving, doelgroep- en retentiemarketing en acquisitie
  • Je bent analytisch ingesteld, cijfermatig goed onderlegd, zorgvuldig en gestructureerd en gewend vanuit de database te werken. Je kunt goede en relevante analyses maken in onze donateursdatabase.
  • Je ziet het werken met beperkte budgetten als een uitdaging aan de creativiteit.
  • Je bent een teamspeler, commercieel ingesteld en een krachtige persoonlijkheid, die helder en duidelijk communiceert.
  • Je onderhoudt extern contacten op verschillende niveaus en intern met medewerkers van Wilde Ganzen.
  • Je beschikt over de volgende competenties: zelfstartend, ondernemend, resultaatgericht, creatief, klantgericht. Ervaring met projectmatig werken is een pre.
  • Je bent maatschappelijke betrokken en hebt affiniteit met de doelstelling van Wilde Ganzen.
Wij bieden jou:
Een uitdagende baan (tijdelijk) in een professionele en dynamische organisatie binnen een leuk team.
De kans om het verschil te maken door levens van mensen die leven in armoede structureel te verbeteren.
Een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week voor de duur van 8 maanden.
Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een passende salariering in schaal 10 van de arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk Nederland (EU2.231,- tot EU3.773,- op basis van 36 uur).
Informatie en reageren:
Je kunt uiterlijk tot 30 juli a.s. je sollicitatie vergezeld met CV sturen naarvacatures@wildeganzen.nl, t.a.v. Esther Meester. De eerste gespreksronde staat gepland op 7 augustus. De tweede gespreksronde staat gepland op 12 augustus.