Header

Directeur Zakelijke Relaties Triodos Bank Nederland

STATUS VAN DEZE OPDRACHT:
gevorderd stadium, reageren niet meer mogelijk

Directeur Zakelijke Relaties

Triodos Bank Nederland

Locatie: Zeist

Triodos Bank, de organisatie

Triodos Bank financiert ondernemingen en projecten die op een concrete manier bijdragen aan een duurzame samenleving, daarbij geholpen door spaarders die het zelfde doel nastreven met hun spaargelden. Zo investeert de bank in drie sectoren: milieu (zoals duurzame energie en biologische landbouw), sociaal (zoals gezondheidszorg, gehandicapten sector en verzorgingshuizen) en cultuur (zoals scholen, podiumkunsten en kunstenaars).

De identiteit van Triodos Bank komt vooral tot uiting in het mensbeeld en in de missie van de organisatie. Het bevorderen van levenskwaliteit is een missie die zowel voor de investeringen en beleggingen een kader geeft, als voor de ontwikkeling van de organisatie en de medewerker. Bij Triodos Bank werken mensen die zich laten inspireren door een ideaal, in een professionele en milieubewuste omgeving, met collega’s die open staan voor elkaars beste krachten en inzet.

Triodos Bank is een internationale, commerciële bank gevestigd in Nederland. In veel Europese landen is bij een groeiend publiek behoefte aan een bank met de missie, ervaring, diensten en producten van Triodos. De bank heeft vestigingen in: Nederland sinds de oprichting van de organisatie in 1980, België (‘93), het Verenigd Koninkrijk (‘95), Spanje (‘04) en Duitsland (‘09).

De bank kent al jarenlang groei, gemiddeld 25% groei per jaar. Ook in de komende jaren wordt verdere groei verwacht; over vijf jaar zal Triodos zo’n twee- tot driemaal groter zijn dan nu. Ook d e Nederlandse vestiging van Triodos Bank heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt; al jaren groeit zij 20 tot 30%. De benodigde opbouw van de organisatie past zich daar steeds op aan en in termen van ontwikkeling van de organisatie wordt voortdurend geanticipeerd op de toekomst. In de Nederlandse vestiging zijn ruim 150 mensen werkzaam.

Bedrijfsonderdeel Zakelijke Relaties

Zakelijke Relaties kent sinds eind 2010 vijf afdelingen, te weten:

  • Afdeling Kredieten Kleinbedrijf.
  • Afdeling Kredieten Middenbedrijf.
  • Afdeling Kredieten Grootbedrijf.
  • Afdeling Krediet Risico.
  • Afdeling Secretariaat & Kredietadministratie.

De vijf afdelingen worden elk aangestuurd door een Manager. Twee van hen zijn in het afgelopen jaar in dienst getreden. De Managers rapporteren aan de Directeur Zakelijke Relaties. Gezamenlijk vormen zij het MT-ZR. In totaal telt ZR ruim 50 medewerkers.

De Directeur Zakelijke Relaties verlaat eind 2011 de organisatie. Voor de periode totdat de nieuwe Directeur in dienst treedt in het voorjaar van 2012 is een interim Directeur aangesteld.

Doelstellingen en resultaatgebieden

De Directeur Zakelijke Relaties is verantwoordelijk voor de dienstverlening aan duurzame ondernemingen van Triodos Bank Nederland en draagt zorg voor realisatie van de kwantitatieve en kwalitatieve doelstellingen. De Directeur ZR heeft de unieke positie om met zijn of haar bedrijfsonderdeel in een maatschappij die in transitie is naar duurzaamheid in gekozen sectoren het verschil te kunnen maken. De Directeur Zakelijke Relaties geeft zelf het voorbeeld in het ontwikkelen en verstevigen van relaties met ondernemers die de waarden van de bank delen. Hij/zij ontwikkelt visie op de markt en begeleidt de managers en teams bij het maken van keuzes en het uitvoeren van het commercieel beleid en relatiemanagement.

De Directeur Zakelijke Relaties rapporteert aan de Directeur Triodos Bank Nederland.

Het profiel

Geschikte kandidaten kunnen laten zien dat zij beschikken over het volgende profiel:

  • Draagt de missie van Triodos Bank uit en wil met deze missie de markt op om de samenleving te veranderen.
  • Minimaal 15 jaar werkervaring, minimaal 7 jaar succesvolle leidinggevende ervaring waaronder ook aan leidinggevenden.
  • Uitgebreide ervaring in een commerciële functie, bij voorkeur business to business, en in het leidinggeven aan mensen die verantwoordelijk zijn voor klantcontacten.
  • Bij voorkeur ervaring in het leidinggeven aan veranderingen en procesverbeteringen.
  • Academisch werk- en denkniveau, uitstekend analytisch vermogen en oordeelsvorming.
  • Ondernemerschap, visie en leiderschap, weet mensen te bezielen, is stevig.
  • Gericht op resultaat, samenwerking, kansen en efficiëntie.
  • Zakelijk ambitieus, durft keuzes te maken en creëert draagvlak door succes.
  • Uitstekende communicatieve eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk.

Ervaring in een bancaire omgeving en ervaring met kredietverlening kunnen een pré zijn. Kandidaten die kunnen laten zien dat zij als geïnspireerd leidinggevende ervaring hebben in het boeken van resultaten in relatiemanagement op een voor Triodos Bank relevant werkterrein, financieel-economisch onderlegd zijn en die aantoonbaar zich snel een nieuw werkterrein eigen hebben gemaakt, worden evenwel ook van harte uitgenodigd om te solliciteren.

De diversiteit aan verantwoordelijkheden in de zin van commercie alsmede risicomanagement vraagt om een evenwichtige persoon die op basis van kennis en intuïtie doorvraagt, zich laat ondersteunen en tot afgewogen oordeelsvorming komt. Heeft overzicht, ziet samenhang, is in control. Nieuwsgierig, leergierig en oprecht geïnteresseerd in de markt, sectoren en klanten.

De Directeur is een open en prettige gesprekspartner die zowel intern als extern graag contacten legt en communiceert, beschikt over een uitstekend gevoel voor verhoudingen. Is een ‘relatiemens’, heeft business instinct.

Ontwikkelt als een ondernemer visie op de markt en is daarin analytisch, systematisch en planmatig. Laat zien in eerdere functies visie te hebben ontwikkeld op een markt en de aanpak om doelen daarbij te realiseren. Besluitvaardigheid, initiatief, en daadkracht zijn belangrijke persoonlijke eigenschappen. Geeft vertrouwen, benut enthousiasme, respecteert professionals.

De geschikte kandidaat kan zichzelf motiveren en is een leider voor anderen, benoemt verbeterpunten en pakt aan. Is een heldere en ‘strakke’ leidinggevende, kan goed delegeren en bevragen waardoor anderen tot keuzes en inzicht komen.

Praktische informatie

Het betreft een fulltime functie, invulling variërend van 36 tot 40 uur is bespreekbaar. Standplaats is Zeist. In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden dat bij gebleken geschiktheid kan worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het bruto jaarsalaris ligt volgens de inschaling bij een 40-urige werkweek tussen € 80.000,= en € 125.000,=. Triodos Bank werkt niet met een bonussysteem.

Terra Management Groep werft en selecteert kandidaten en zal een voorstel van geschikte en gemotiveerde kandidaten aan de bank voorleggen in de vorm van een presentatie van Curricula Vitae. De selectie- en benoemingsprocedure die daarop bij Triodos Bank volgt, wordt door Terra Management Groep begeleid.

De kennismakingsgesprekken bij Terra Management Groep zijn gepland op 27 december, 12 en 16 januari. Daarna zal Terra haar voorstel doen aan Triodos Bank.

De reactietermijn voor deze vacature is inmiddels verstreken. U kunt derhalve helaas niet meer reageren op deze vacature.

Voor meer informatie over de Triodos Bank Nederland verwijzen wij u graag naar www.triodos.nl

Terra Management Groep

t.a.v. Barbara de Beukelaar

Postbus 22 3720 AA Bilthoven

Telefoon 035 – 625 00 50