Header

Medisch Coordinator 'Operatie Glimlach' voor in het veld


Dokters van de Wereld is de Nederlandse tak van de internationale medische organisatie Medecins du Monde, die in binnen- en buitenland opkomt voor het universele recht op gezondheid, waaronder het recht op en toegang tot gezondheidszorg, voor mensen die hiervan uitgesloten worden.
Bij onze organisatie werkt een team van ruim 230 vrijwilligers en 21 betaalde krachten.
Operatie Glimlach is een programma waarbij we werken aan toegang tot essentiele chirurgische zorg voor iedereen. Een onderdeel hiervan is dat we chirurgische teams uitzenden voor maximaal een periode van twee weken naar ontwikkelingslanden. Tijdens deze missies krijgen kinderen en (jong)volwassenen met een schisis (hazenlip) of een contractuur na een brandwond gratis reconstructieve chirurgie. Daarnaast traint het chirurgisch team het lokaal medisch personeel in kennis en vaardigheden.
In 2016 zijn zes missies naar verschillende locaties in vier landen gepland, waarvan er inmiddels twee zijn uitgevoerd. Kwaliteit en vakmanschap staan bij deze missies hoog in het vaandel. Voor een mooi beeld van een van onze missies, zie:
Wij zijn op zoek naar een:
Medisch coordinator 'Operatie Glimlach' veld
De functie in het kort 
Als medisch coordinator bereid je missies voor en begeleid je teams in het veld. Je bent verantwoordelijk voor het faciliteren en ondersteunen van de medische teams tijdens deze missies. Je bent een belangrijke schakel tussen het team, de lokale partners en het lokale ziekenhuis.
In het najaar van 2016 begeleid je als medisch coordinator twee missies naar Bangladesh die aansluitend zijn gepland. Elke missie duurt twee weken. Dit betekent dat je met de voorbereiding en afronding ongeveer zes weken in het veld werkt. Daarnaast werk je een aantal dagen op kantoor aan de voorbereiding en aan de afronding van de administratie.
Door het jaar heen worden er drie missies naar Bangladesh en een missie naar Sierra Leone door een medisch coordinator begeleid. Er zullen in het totaal hiervoor twee medisch coordinatoren worden aangenomen. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe partners in andere landen om ook daar missies te gaan uitvoeren. Uitbreiding in het aantal missies is dus mogelijk. Je functie valt direct onder de verantwoordelijkheid van de Coordinator Operatie Glimlach met wie je ook nauw samenwerkt.
Je bent als medisch coordinator verantwoordelijk voor:
 • Het mede-organiseren van de inhoud van briefings en evaluaties met de teams voor en na missies, waar je ook bij aanwezig bent
 • Voorbereiding, begeleiding en zorgdragen voor een goede afronding van de missie in het veld volgens plan en budget
 • Aankoop van lokaal, medisch materiaal
 • Bijhouden van de boekhouding per missie
 • Het lokaal regelen van alle logistiek rondom de organisatie van de missie en alle faciliteiten voor het team
 • Het organiseren van de screening en de patientenstroom in het lokale ziekenhuis
 • Het organiseren van de training van de lokale medische staf, afhankelijk van niveau en vraag. Dit doe je samen met het team.
 • Invullen van de patientendatabase, het afnemen van social intakes en het verzamelen van informatie voor het missierapport
 • Je bent het aanspreekpunt voor het team, het ziekenhuis en partnerorganisaties
 • Je houdt goed contact met de lokale autoriteiten, de Nederlandse Ambassade en andere NGO's in regio
 • Je stelt je op de hoogte van de veiligheidssituatie terplekke en brieft het team en de coordinator Operatie Glimlach hier dagelijks op
 • Het schrijven van missierapporten en rapportages, direct na een missie
 • Het verwerken van de gegevens in de patientendatabase
 • Het delen van relevante informatie uit het veld met de coordinator Operatie Glimlach, die betrekking en invloed kunnen hebben op het ontwikkelen van beleid en strategie.
 • Daarnaast is het belangrijk dat je een aantal keer per jaar aanwezig bent bij belangrijke bijeenkomsten voor Operatie Glimlach en Dokters van de Wereld in het algemeen. Deze bijeenkomsten vinden meestal plaats in de avonduren en op een zaterdag.
Je werktijden
Je werkt op contractbasis voor de duur van een missie. Inclusief voorbereiding en afronding van de missie komt dit doorgaans neer op arbeidsovereenkomsten van 4 tot 6 weken. De meeste missies vinden plaats in de periode van oktober tot en met april. Tijdens de missies werk je op fulltime basis (40 u/wk). Bij de start van de functie vragen we je om ongeveer een maand op kantoor te zijn om je goed in te werken.
Je profiel
 • Je hebt een medische opleiding op HBO of WO niveau afgerond
 • Je hebt bewezen medische werkervaring zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden en aantoonbare werkervaring in een coordinerende of management rol
 • Inspirerend leidinggeven gaat je zeer goed af; je kunt goed omgaan met verschillende teamdynamieken
 • Werken in verschillende culturele contexten is je bekend; je legt makkelijk contact met mensen van diverse achtergronden
 • Je bent flexibel inzetbaar
 • Je bent iemand die goed zelfstandig in een team werkt
 • Als persoon ben je een troubleshooter. Daarnaast ben je stressbestendig, oplossingsgericht en flexibel
 • Je bent een mensen-mens
 • Je strategische input is van meerwaarde voor het Operatie Glimlach project
 • Je kunt je uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukken in het Nederlands en Engels (Frans is een pre)
 • Microsoft office, Outlook en Excel zijn je goed bekend
Wij bieden
Een uitdagende, zeer afwisselende, internationale functie in een humanitaire werkomgeving. Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een missie.
Gebaseerd op een volledige werkweek (40u/wk) bedraagt het bruto maandsalaris maximaal 2.611,86 Euro (maximale instapperiodiek). Inschaling geschiedt op basis van kennis en ervaring. Groei in salaris in dezelfde schaal is daarna nog mogelijk (tot EU 3.016,88).
Tijdens verblijf in de missies worden je accommodatie en je maaltijden tevens vergoed.
Daarnaast bieden wij deelname aan een premie-vrij pensioen opbouw en op fulltime- en jaarbasis 30 vakantiedagen.
Informatie en sollicitatie
Ben je geinteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk maandag 20 juni 2016 per email je cv en motivatiebrief naar: recruitment@doktersvandewereld.org t.a.v. mevrouw Karin Hagedoorn, HR Adviseur, o.v.v. "sollicitatie Medisch coordinator 'Operatie Glimlach' veld".
Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 28 juni 2016. Een eventueel tweede gesprek vindt plaats op maandag 4 of dinsdag 5 juli 2016.
Mocht je nog vragen hebben over de inhoud van de functie, bel dan: 020-465 28 66 en vraag naar Elly Kommer, Coordinator Operatie Glimlach.
Kijk ook op www.doktersvandewereld.org voor informatie over onze organisatie en programma's.
Wij stellen het op prijs als je de bron vermeldt waar je deze vacature gevonden hebt.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
"Wij komen in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid, waaronder het recht op en toegang tot gezondheidszorg voor mensen die hiervan uitgesloten zijn"
Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.