Header

Senior medewerker Politieke Zaken


Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. In Nederland telt de organisatie ruim 250.000 leden en donateurs. Er werken ca. 160 medewerkers waarvan ongeveer 100 betaald en 60 vrijwilligers op het kantoor in Amsterdam.
In verband met vertrek van een collega zoeken wij een
senior medewerker Politieke Zaken
voor 32 uur per week
De functie
Als senior medewerker Politieke Zaken onderhoud je namens Amnesty International (AI) contacten met Nederlandse parlementariers, ministeries en diplomaten over een breed scala van onderwerpen. Nadruk ligt daarbij op Nederlandse en Europese onderwerpen, zoals migratie- en vluchtelingenbeleid, discriminatie, politie, surveillance en contraterrorisme. Je werkt nauw samen met collega's in o.a. Amsterdam, Brussel en Londen.
Afdelingsinformatie
De afdeling Media & Politieke Zaken bestaat uit 17 medewerkers, onder wie drie senior medewerkers Politieke Zaken die werken op basis van een thematische en deels geografische portefeuilleverdeling.
De afdeling is verantwoordelijk voor de communicatie en pleitbezorging m.b.t. mensenrechten. Dit gebeurt door het uitdragen van de standpunten en aanbevelingen van Amnesty en het verwerven van steun daarvoor van het Nederlandse publiek, beleidsmakers en beslissers. De afdeling onderhoudt namens AI contacten met politieke instellingen, verzorgt perswoordvoering namens AI, is verantwoordelijk voor Amnesty's website, social media en maandblad Wordt Vervolgd en verleent inhoudelijke ondersteuning aan de directeur. Het streven is om deze middelen waar effectief geintegreerd in te zetten voor beleidsbeinvloeding.
Jouw werkzaamheden
  • Signaleren, analyseren en adresseren van politieke ontwikkelingen die voor AI van belang zijn.
  • Informeren van parlementariers, ministeries en diplomaten over onderzoeken, inzichten en standpunten van AI.
  • Overtuigen van politieke beslissers en beinvloeders van aanbevelingen van AI.
  • Adviseren over en coordineren van effectieve beinvloeding van Nederlandse politieke actoren in programma's, campagnes en acties van AI.
Jouw profiel
  • Zeer goede kennis op academisch niveau van het Europees recht en/of internationaal recht en internationale betrekkingen.
  • Aantoonbare ervaring relevante beleidsbeinvloeding.
  • Ontwikkeld politiek-strategisch inzicht en ervaring met het opbouwen van politieke netwerken.
  • Snelle denker, vlotte schrijver en een goede spreker, ook in het Engels.
  • Flexibel, stressbestendig en een teamspeler.
  • Affiniteit met het werk van Amnesty International.
Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling is voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, voor 32 uur per week. Bij ongewijzigde organisatieomstandigheden en goed functioneren bestaat de intentie tot verlenging van het contract voor nogmaals de duur van een jaar alvorens er een contract voor onbepaalde tijd wordt aangeboden.
De arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International is van toepassing. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, min. EU 3.097,96 en max. EU 4.769,18 bruto per maand bij een 40-urige werkweek.
Wij bieden een prettige werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Helsloot (manager Media & Politieke Zaken), tel. 020-7733501, of met Youssef Rahman (senior medewerker Politieke Zaken), tel. 020- 7733663.
Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk zondag 12 juni a.s. via het webformulier op onze site: http://www.amnesty.nl/solliciteren-bij-amnesty. De brief kan je richten Paul Helsloot, afdeling Media en Politieke Zaken.
De eerste gesprekken vinden plaats in de week van maandag 20 t/m vrijdag 23 juni. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, ontvang je uiterlijk vrijdag 17 juni hierover bericht.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}