Header

Evenementencoördinatoren voor Schaatsen en Zwemmen voor Water m/v (vrijwilligersfunctie)

Plan Nederland is een internationale, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie. Plan wil de Nederlandse bevolking actief betrekken bij armoedevraagstukken in de wereld. In Nederland bestaat een vrijwilligersnetwerk dat actief bijdraagt aan deze doelstelling. Plan Nederland organiseert één keer in de twee jaar het sponsorevenement Schaatsen en Zwemmen voor Water, waarbij ruim 400 basisscholen en meer dan 40.000 leerlingen worden betrokken. Daarnaast worden lokaal (fondsenwervende) evenementen georganiseerd. Op dit moment zijn we op zoek naar:

Evenementencoördinatoren voor Schaatsen en Zwemmen voor Water m/v (vrijwilligersfunctie)

Taken

De taken van de evenementenorganisator zijn onder meer:

  • Het organiseren van Schaatsen en/of Zwemmen voor Water in de betreffende regio (actieweek is van 7 tot 18 november 2011)
  • Samenwerken met andere evenementenmedewerkers aan deze actie.
  • Het regionaal betrekken van zoveel mogelijk deelnemers aan het evenement.
  • Het onderhouden van contacten met derden.
  • Het voeren van de administratie.
  • Het deelnemen aan overleg tussen de projectcoördinator van Plan en de overige vrijwillige evenementenorganisatoren.
  • Het organiseren van lokale (fondsenwervende) evenementen rondom dit thema

Functie-eisen

Eigenschappen en vaardigheden

Plan Nederland zoekt een organisator die het leuk vindt om actief en 'met de handen uit de mouwen' mee te werken aan het succes van evenementen, waaronder Schaatsen en Zwemmen voor Water. Ervaring in het organiseren van evenementen is hierbij belangrijk.

Daarnaast wordt verwacht dat de organisator beschikt over uitstekende contactuele vaardigheden en overtuigingskracht. De functie vereist verder het in woord en geschrift beheersen van de Nederlandse taal en goede computervaardigheden. Kennis van de werkwijze en de historie van Plan is een pré.

Wat biedt Plan?

Je krijgt bij Plan de kans om je eigen kwaliteiten te benutten en te ontwikkelen en zo op eigen wijze je steentje bij te dragen door mensen op een enthousiaste manier te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking en het werk van Plan. Nieuwe vrijwilligers krijgen allereerst een introductiepakket, en de nodige begeleiding. Daarnaast krijg je nog een relevante training. Kosten die in het kader van het vrijwilligerswerk worden gemaakt, worden uiteraard vergoed.

Tijdsinvestering

De nodige tijdsinvestering loopt van ca. 1 jaar voorbereiding tot op van enkele uren per week tot 'fulltime' beschikbaarheid tijdens uit te voeren evenementen.

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan een reactie naar:

Contact
Contact persoon: Monique van den Hoonaard
Telefoonnummer: 020- 5495 555
E-mailadres: vrijwilligers@plannederland.nl
website: http://www.plannederland.nl