Header

Avdelingsingeniør


NTNU - Det skapende universitetVed NTNU i Trondheim er den teknologiske kunnskapen i Norge samlet. I tillegg til teknologi og naturvitenskap har vi et rikt fagtilbud i samfunnsvitenskap, humanistiske fag, realfag, medisin, lærerutdanning, arkitektur og kunstfag. Samarbeid på tvers av faggrensene gjør oss i stand til å tenke tanker ingen har tenkt før, og skape løsninger som forandrer hverdagen. 

Vitenskapsmuseet
Seksjon for arkeometri

Avdelingsingeniør

Ved NTNU Vitenskapsmuseet Seksjon for arkeometri, Laboratoriet for radiologisk datering er det ledig en fast 100% stilling som avdelingsingeniør for snarlig tiltredelse.

Seksjon for arkeometri, Laboratoriet for radiologisk datering er tilknyttet Vitenskapsmuseet. Seksjonen har i dag 7 ansatte. Laboratoriet for radiologisk datering utfører, som det eneste i Norge, aldersbestemmelse av arkeologisk og geologisk materiale ved måling av radioaktivt karbon (14C). Datering utføres ved akseleratorbasert massespektrometrisk (AMS) analyse. Spesialiserte prepareringslinjer omdanner karbonet til en form som egner seg til denne måleteknikken.


Arbeidsoppgavene i stillingen vil blant annet bestå av:
  • Preparering for akseleratordatering
  • Metodeutvikling av forskningsmessig karakter innen prepareringsteknikk
  • Drift av massespektrometer for måling av 13C verdier kan bli tillagt stillingen

Vi søker etter deg som har:
  • Mastergrad i et av disse fagområdene: kjemi/fysikk/biologi/geologi/arkeologi eller tilsvarende dokumenterte kvalifikasjoner
  • Gode kunnskaper i kjemi og fysikk
  • Kjennskap til vakuumsystemer og data på brukernivå - ønskelig

Søkere med relevant laboratoriepraksis og eventuell erfaring med dateringsmetodikk vil bli foretrukket.

Det er også en forutsetning at personen er strukturert, selvstendig, kvalitetsorientert og ha gode samarbeidsegenskaper. Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli tillagt avgjørende betydning.

Stillingen er plassert i Statens lønnsregulativ kode 1085, ltr. 47 – 57, brutto kr. 396 600 –
468 100. Fra lønna blir trukket 2% lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse. Tidligere praksis godskrives i henhold til gjeldende godskrivingsregler.

Den som blir tilsatt i stillingen må forvente endringen av arbeids- og ansvarsområde som følge av eventuelle omorganiseringer og for øvrig de vilkår som gjelder for Statens tjenestemenn. Tiltredelse ønskes så snart som mulig, de første 6 måneder er prøvetid.

NTNU arbeider for likestilling mellom kjønnene og oppfordrer kvinner til å søke. Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Aktuelle søkere vil bli kontaktet for avtale om intervju.

Nærmere opplysninger ved henvendelse til seksjonsleder Eiliv Larsen (73593301,eiliv.larsen@ntnu.no) eller ingeniør Sølvi Stene (73593311, solvi.stene@ntnu.no)

Søknad vedlagt CV og bekreftede kopier av attester og vitnemål sendes elektronisk via denne siden.Det er ønskelig at vedleggene er samlet i en fil.

Merk søknaden VM 2012/13852. Søknadsfrist 03.11.2012.
  Vil du vite mer om Vitenskapsmuseet, besøk oss på vår hjemmeside
  www.ntnu.no/vitenskapsmuseet