Header

Stipendiat stilling ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse


NTNU - Det skapende universitetVed NTNU i Trondheim er den teknologiske kunnskapen i Norge samlet. I tillegg til teknologi og naturvitenskap har vi et rikt fagtilbud i samfunnsvitenskap, humanistiske fag, realfag, medisin, lærerutdanning, arkitektur og kunstfag. Samarbeid på tvers av faggrensene gjør oss i stand til å tenke tanker ingen har tenkt før, og skape løsninger som forandrer hverdagen. 

Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse
Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse

Stipendiat stilling ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse

Ved NTNU, Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse, er det ledig en midlertidig stilling som stipendiat innenfor instituttets fagområder for en periode på 4 år, med 25% arbeidsplikt. Dette er en utdanningsstilling som skal gi lovende forskerrekrutter anledning til
faglig utvikling i form av doktorgrad. Stillingen er knyttet til ph.d.-programmet ved Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse, og fakultetet står som arbeidsgiver.

Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse har for tiden tilsatt 17 professorer, 6 professor II, 14 i mellomgruppestillinger (faste tilsatte), 9 postdoktorer og 29 stipendiater. Instituttet er organisert i 4 faggrupper:
  • Bedriftsøkonomi og optimering
  • Helse, miljø og sikkerhet
  • Organisasjon, arbeidsliv og juss
  • Strategi og ledelse

Arbeidsområder - stipendiat:
Det kan søkes om stipendiatstilling innen følgende fagområder ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse:
  • Bedriftsøkonomi og optimering
  • Helse, miljø og sikkerhet
  • Organisasjon og arbeidsliv
  • Strategi og ledelse

Arbeidsplikten tilsvarer ett år og kan bestå av deltakelse i undervisningsarbeid som øvingsleder, foreleser, eksamenssensor, fagutvikler og/eller veileder på prosjekt- og masteroppgaver. Videre kan det inngå verv i utvalg og styrer og andre administrative oppgaver. Til slutt må en være forberedt på å delta i utredningsarbeid i forbindelse med universitetets aktivitet.

Kvalifikasjonskrav
Før oppstart i stipendiatstilling kreves det fullført mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse eller utdanning på tilsvarende nivå med en veid gjennomsnittskarakter de siste to år av mastergradsstudiet som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs
karakterskala. Søkere i avslutningsfasen av masterstudiet oppfordres til å søke, og vil kunne gis tilsagn om tilsetting med forbehold om tilfredsstillende resultat på avsluttende oppgaver.

Søkere rangeres av instituttets forskningsutvalg etter vurdering av søkernes kompetanse, potensial og prosjektets kvalitet. Kvalifiserte søkere må beherske godt norsk skriftlig og muntlig. Personlig egnethet i forhold til å inngå i forskningsteamet vil bli tillagt stor vekt. Dessuten vil det ved rangering av søkerne bli tatt hensyn til om det totale prosjektet støtter opp under instituttets strategiske mål. Instituttets strategiplan for perioden 2010-2014 finnes på

Lønns- og arbeidsvilkår
Stipendiat (kode 1017) lønnes etter lønnstrinn 50 i Statens lønnsregulativ, brutto kr. 34 691,70 pr. mnd. Fra dette trekkes 2 % lovfestet innskudd i Statens Pensjonskasse.
Tilsettingen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og den som blir tilsatt, må finne seg i eventuelle endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at den som blir tilsatt, bosetter seg slik at han/hun kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen. Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

Vi tilbyr
  • et spennende og internasjonalt fagmiljø i stadig utvikling
  • et godt arbeidsmiljø
  • gunstig medlemskap på treningssenter og tilgang til gode bedriftsidrettslag
  • muligheter for svært konkurransedyktig lån i Statens Pensjonskasse
  • pensjonsavtale i Statens Pensjonskasse

Søknad
Tilsetting i stipendiatstilling forutsetter opptak til ph.d.-programmet i industriell økonomi og teknologiledelse. Informasjon om dette finnes på http://www.ntnu.no/iot/studier/phd

Sammen med søknaden vedlegges prosjektbeskrivelse i form av en skisse med krav om endelig godkjenning innen seks måneder etter opptak bekreftelse fra veileder angående veilederansvar og interesse for prosjektet CV, attester og vitnemål tidligere vitenskapelige arbeider. Prosjektskissen skal utarbeides i samarbeid med den aktuelle veilederen ved instituttet. I søknaden må veileder bekrefte sin interesse for prosjektet og vilje til å ta på seg ansvaret som veileder, inklusive å bidra til publisering i internasjonale vitenskapelige
publikasjonskanaler.

Det vil bli tatt hensyn til vitenskapelige arbeider, også fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere den enkelte søkers innsats, må søkeren vedlegge en kort redegjørelse for sin medvirkning. I henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Nærmere opplysninger om stillingene fås ved henvendelse til professor Marielle Christiansen, telefon 73593602, e-post Marielle.Christiansen@iot.ntnu.no eller professor Stein-Erik Fleten, telefon 73591296, e-post Stein-Erik.Fleten@iot.ntnu.no.

Søknaden med vedlegg skal sendes elektronisk via denne siden. Vedlegg som ikke kan sendes elektronisk, sendes NTNU, Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse, 7491 Trondheim, og merkes med SVT-1051.
Søknadsfrist02.11.2012