Header

Professor/førsteamanuensis i prosjektledelse


NTNU - Det skapende universitetVed NTNU i Trondheim er den teknologiske kunnskapen i Norge samlet. I tillegg til teknologi og naturvitenskap har vi et rikt fagtilbud i samfunnsvitenskap, humanistiske fag, realfag, medisin, lærerutdanning, arkitektur og kunstfag. Samarbeid på tvers av faggrensene gjør oss i stand til å tenke tanker ingen har tenkt før, og skape løsninger som forandrer hverdagen. 

Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse
Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse

Professor/førsteamanuensis i prosjektledelse

Ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse er det ledig en stilling som professor/førsteamanuensis i prosjektledelse.

Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse har for tiden tilsatt 17 professorer, 6 professor II, 16 i mellomgruppestillinger (faste tilsatte), 7 postdoktorer og 35 stipendiater. Instituttet er organisert i fire faggrupper:
  • Bedriftsøkonomi og optimering
  • Helse, miljø og sikkerhet
  • Organisasjon, arbeidsliv og juss
  • Strategi og ledelse
Stillingen vil være en del av faggruppen for Strategi og ledelse. Denne faggruppen har ansvar for grunnleggende og videregående undervisning til sivilingeniørstudenter innen fire fagområder:
  • Innovasjon og entreprenørskap
  • Strategi og internasjonal forretningsutvikling
  • Strategisk innkjøps- og forsyningsledelse
  • Prosjektledelse
Stillingen vil i utgangspunktet være knyttet til det 2-årige internasjonale masterprogrammet i prosjektledelse, som undervises i sin helhet på engelsk. Studieprogrammet har et årlig opptak på rundt 25 studenter, hvorav 15 har utenlands utdanning og 10 har norsk/nordisk utdanning.

Innenfor prosjektledelsesområdet vil den vitenskapelige komiteen prioritere søkere med bakgrunn innenfor ett eller flere av følgende delområder:
  • Prosjektorganisering og relasjonen mellom prosjektet og basisorganisasjonen(e)
  • Strategi og endringsprosesser i prosjekter og prosjektdrevne organisasjoner
  • Relasjoner mellom et prosjekt og dets omgivelser
  • Prosjektsuksess og suksessfaktorer for prosjekter
Arbeidsområder for professor/førsteamanuensis:
  • ansvar for undervisning og forskning innen sitt fagområde
  • eksamensarbeid uten særskilt godtgjørelse.
  • rett og plikt til å drive forskning innenfor sitt fagområde, og skal også ta på seg administrative oppgaver.
  • ivareta det faglige ansvar sammen med enhetens øvrige vitenskapelig tilsatte.
  • plikt til å delta i gjennomføringen av undervisningsopplegget etter gjeldende studieplan, og i arbeidet med videreutvikling av fagområdet og undervisnings-opplegget, herunder også etter- og videreutdanning.
  • veiledning av mastergrads- og doktorgradsstudenter innen sitt fagområde.
  • Delta aktivt i faglig ledelse av det 2-årige internasjonale masterprogrammet i prosjektledelse
Professoren/førsteamanuensisen må rette seg etter de vedtak om endringer som utviklingen i faget medfører, samt organisatoriske endringer.

Den totale arbeidsplikt skal fordeles på feltene forskning, undervisning og administrasjon. Fordelingen innen de ulike feltene vil til enhver tid variere, men over tid beregnes tilnærmet lik tid til forskning og undervisning.

Kvalifikasjonskrav

For tilsetting av professor:
For professor kreves det betydelig vitenskapelig produksjon utover det som kreves til doktorgrad innen prosjektledelse. Forskningen skal være av høy kvalitet og vise både bredde og dybde. Produksjonen skal reflektere en selvstendig forskningsprofil og vise evne til å ta opp nye problemstillinger. Vedvarende forskningsaktivitet er en forutsetning.

For tilsetting av førsteamanuensis:
Det kreves minimum norsk doktorgrad på det aktuelle fagområdet, eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad innen prosjektledelse, eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet på det aktuelle fagområdet.

For begge stillingsnivå:
Vi ønsker oss en forsker som gjennom dokumenterte publikasjoner har vært aktiv forsker innenfor fagområdet de seneste fem årene.

Personlige egenskaper som samarbeidsevne, evne til å skape entusiasme, evne til å organisere og lede forskningsprosjekter, samt motivasjon og evne til å bidra til et godt arbeidsmiljø i faggruppen, vil bli tillagt stor vekt.

Videre kreves det praktisk universitetspedagogisk kompetanse. Den som tilsettes uten å ha formell universitetspedagogisk kompetanse og ikke kan dokumentere tilsvarende kvalifikasjoner, pålegges i løpet av to år etter tilsetting å gjennomgå godkjent kurs i universitetspedagogikk. NTNU gir tilbud om slikt kurs.

Det vil også bli lagt vekt på pedagogiske evner. Vurderingen vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, herunder pedagogisk utdanning, framstillingsformen i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra doktorgrads- og mastergradsveiledning og undervisning samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert.

De mest aktuelle søkerne innkalles til intervju og prøving av pedagogiske ferdigheter.
For mer informasjon:

Lønns og arbeidsvilkår
Professor kode 1013 lønnes etter lønnstrinn 67 - 98 i Statens lønnsregulativ, brutto kr 46 891,70 – 96 291,70 pr. mnd. Førsteamanuensis kode 1011 lønnes etter lønnsramme 24 lønnstrinn 57 - 71 i Statens lønnsregulativ, brutto kr 39 008,40 – 50 766,70 pr. mnd. Fra dette trekkes 2% lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Tilsettingen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og den som blir tilsatt, må finne seg i eventuelle endringer i arbeidsområdet.

Dersom den som tilsettes er fremmedspråklig, forutsettes det at vedkommende innen tre år kan vise kunnskaper i norsk, eller et annet skandinavisk språk, på linje med trinn tre i kurset "Norsk for fremmedspråklige" ved Institutt for språk- og kommunikasjonsstudier. NTNU gir tilbud om slikt kurs.

Det er en forutsetning at den som blir tilsatt, bosetter seg slik at han /hun kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

Vi tilbyr:
  • spennende fagmiljø i stadig utvikling
  • et godt arbeidsmiljø
  • gunstig medlemskap på treningssenter og tilgang til gode bedriftsidrettslag
  • muligheter for svært konkurransedyktig lån i Statens Pensjonskasse
  • pensjonsavtale i Statens Pensjonskasse

Søknad
Søknaden skal inneholde følgende vedlegg:
  • Vitenskapelige arbeider (inntil 12 arbeider). Vitenskapelige publikasjoner fra de seneste 5 årene vil bli vektlagt, siden de tas som indikasjon på hvor søkeren i dag forsker aktivt.
  • En beskrivelse av de vitenskapelige arbeider som søkeren anser mest betydningsfulle.
  • En liste over alle søkerens arbeider med opplysning om hvor de er offentliggjort.

Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere innsatsen til søkeren, må søkeren legge ved en kort redegjørelse for sin medvirkning.

I henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om å ikke bli oppført på søkerlisten.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved å kontakte førsteamanuensis Tim Torvatn, telefon 73 59 34 93, mobilnr. 971 63 061 eller e-post tim.torvatn@iot.ntnu.no, førsteamanuensis Bjørn-Otto Elvenes, telefon 73 59 35 04, mobilnr. 907 89 273 og e-mail elvenes@iot.ntnu.no, eller faggruppeleder professor Luitzen de Boer, telefon 73 59 76 04, mobilnr. 952 39 884 og e-mailluitzen.de.boer@iot.ntnu.no.

Søknaden skal innen søknadsfristen sendes elektronisk via denne siden. Relevante attester, vitnemål og vedlegg legges ved elektronisk. Eventuelle vedlegg som ikke kan leveres elektronisk, sendes i tre eksemplarer til NTNU, Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse, 7491 Trondheim, og merkes med SVT – 1039.
Søknadsfrist: 01.11.12