Header

Leder for sekretariatet i Regional komité for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk, Midt-Norge


NTNU - Det skapende universitetVed NTNU i Trondheim er den teknologiske kunnskapen i Norge samlet. I tillegg til teknologi og naturvitenskap har vi et rikt fagtilbud i samfunnsvitenskap, humanistiske fag, realfag, medisin, lærerutdanning, arkitektur og kunstfag. Samarbeid på tvers av faggrensene gjør oss i stand til å tenke tanker ingen har tenkt før, og skape løsninger som forandrer hverdagen. 

Det medisinske fakultet

Leder for sekretariatet i Regional komité for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk, Midt-Norge

Regional komité for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK), Midt-Norge søker en strukturert og kvalitetsbevisst person til fast stilling som leder for enheten.

Stillingen er organisatorisk knyttet til Det medisinske fakultet, Norges teknisk- naturvitenskaplige universitet (NTNU). Ønsket tiltredelse er 1. januar 2013.

I Norge er det i dag syv regionale etikkomiteer for medisinsk og helsefaglig forskning. Komiteenes hovedoppgave er å vurdere helsefaglige forskningsprosjekter som involverer pasienter eller friske forsøkspersoner, helseopplysninger og/eller humant biologisk materiale. Komiteene skal videre arbeide for å gjøre forskningsetiske prinsipper kjent og har i tillegg en rådgivende funksjon. Komiteene er selvstendige forvaltningsorganer. Komiteen i Midt-Norge har for tiden fire faste stillinger. Komiteen og administrasjonen har kontrolloppgaver, men også rådgivende oppgaver ovenfor brukerne.

Som leder vil du ha faglig og overordnet organisatorisk ansvar for REK-midt. Dette inkluderer ansvar for saksporteføljen og deltakelse i komitemøter. Lederen har egen saksbehandling og deltar i daglig drift av sekretariatet. I tillegg har lederen personalansvar for de ansatte ved enheten. Leder vil også bidra i undervisning og formidling om forskningsetikk.

Vi søker en person med følgende bakgrunn og kompetanse:
  • Høyere utdanning på minimum mastergradsnivå er et krav.
  • Vitenskapelig kompetanse som ph.d. eller tilsvarende vil være ønskelig.
  • Kjennskap til relevant lovverk og retningslinjer som brukes i komitearbeidet.
  • Erfaring med relevant administrasjon og saksbehandling, samt forvaltningsrett i offentlig sektor.
  • Kjennskap til universitet-/høyskolesektoren.
  • Undervisnings- og formidlingserfaring.
  • Åpen, inkluderende og motiverende lederstil.
  • Gode språkkunnskaper i engelsk og norsk muntlig og skriftlig.

Den som tilsettes må ha gode kontaktskapende evner og evne til å skape tillit internt, men også eksternt overfor forskningsmiljøene. Det vil bli lagt vekt på motivasjon for stillingen og personlig egnethet i tilsettingen.

Tilsettingen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og den som blir tilsatt, må finne seg i eventuelle endringer i arbeidsområdet

Det er et personalpolitisk mål å få en balansert alders- og kjønnssammensetning og å rekruttere personer med minoritetsbakgrunn.

Stilling som leder for Regional Komité for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk, Midt-Norge lønnes som kontorsjef (kode 1054) ltr. 46 - 88 i Statens lønnsregulativ kr 390 600 – 943 700 pr år. Normalt vil stillingen avlønnes i lønnsspennet 57 – 66 (kr. 468 400 – 552 700), avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra dette trekkes 2 % lovfestet innskudd i Statens Pensjonskasse.
 
Søknad merket DMF 97-12 skrives og sendes elektronisk via denne siden innen søknadsfristen 28.10.2012

Relevante attester og vitnemål legges ved elektronisk. Rettkjente kopier av vitnemål og attester vil kreves fra kandidatene som innkalles til intervju.

Utfyllende opplysninger om stillingen kan en få ved å henvende seg til leder i komiteen, professor Sven Erik Gisvold,(sven.e.gisvold@ntnu.no) , tlf. 91747245, eller kontorsjef Arild Hals, (arild.hals@ntnu.no ) tlf. 73597506, eller HR-konsulent Morten Carlson, (morten.carlson@ntnu.no), tlf. 73598725.

Vi ønsker ikke henvendelser fra rekrutteringsbyråer, annonsører og lignende.

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.