Header

Consortium Officer


Het beleven van seksualiteit moet voor ieder mens vrijwillig, veilig en fijn zijn. Met veel passie zetten wij ons daarvoor in door voorlichting aan jongeren, trainen van professionals en door ervoor te zorgen dat mensen toegang tot zorg hebben als ze dat nodig hebben.
In Nederland staat de naam Rutgers al decennialang voor open, eerlijke en positieve seksuele voorlichting. Daarnaast werken we met zo'n 140 collega's internationaal in 18 landen. We hebben kantoren in Oeganda, Indonesie en Pakistan. Ons werk gebeurt meestal in grote samenwerkingsverbanden. We verbinden uitvoering in de praktijk met onderzoek en lobby.
Voor het Consortium Team zoekt Rutgers op korte termijn een
Consortium Officer (32-36 uur) (vacaturenummer-33)
Rutgers is penvoerder van het Get Up Speak Out (GUSO) programma, dat uitgevoerd wordt door het GUSO consortium, een samenwerking van Rutgers, Aidsfonds, CHOICE for Youth and Sexuality, dance4life, IPPF en Simavi en allianties in 7 programmalanden in Afrika en Azie. Het GUSO programma is een SRHR Partnership met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is tevens opdrachtgever. In dit programma werken de zes consortiumpartners samen om in landen in Azie en Afrika de (kennis van) rechten en gezondheid van jongeren te verbeteren. Looptijd van het programma: 2016-2020. Budget EU 39 mln.
Functie-inhoud
De consortium officer heeft tot taak het consortium team, bestaande uit een programme manager, senior programme officer, PME coordinator, operational research officer, finance officer en een communication officer, te ondersteunen bij de uitvoering van het programma. Het gaat hierbij zowel om het implementeren van het programma als het vormgeven van de samenwerking. De consortium officer ontvangt leiding van de programme manager en maakt deel uit van het consortium team.
Taakgebieden
 • Ondersteunen van het consortium team in het plannen, voorbereiden en vervolg geven aan activiteiten;
 • Mede-organiseren van bijeenkomsten, waaronder de jaarlijkse Internationale Coordinatorenweek;
 • Mede-voorbereiden en notuleren van (Engelstalige) notulen van de Stuurgroep vergaderingen en de Programmateam vergaderingen;
 • Voorbereiden, monitoren en archiveren van contracten en betalingen. Monitoren van consortium budgetten;
 • Aanspreekpunt voor de Youth Country Coordinators in de 7 landen;
 • Uitvoeren van interne communicatieactiviteiten, gericht op een optimale communicatie tussen de consortiumleden en het bijdragen/faciliteren van een optimale communicatie tussen de landen en het consortium in Nederland/Verenigd Koninkrijk;
 • Ondersteunen van de communication officer in activiteiten m.b.t. externe communicatie;
 • Meewerken aan de integratie en afronding van rapportages voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken;
 • Meewerken aan voorbereiding en uitwerking van inhoudelijke projecten.
Functie-eisen
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je onderschrijft de visie die ten grondslag ligt aan het programma, zoals verwoord in het consortium document "Essential Packages Manual". http://www.rutgers.international/our-products/tools/essential-packages-m...'
 • Je hebt ervaring in projectmanagement, waarbij werkervaring in (complexe) samenwerkingsverbanden een pre is;
 • Je hebt kennis van- en ervaring met interne communicatie in internationale organisaties;
 • Kennis van SRHR en hiv/aids problematiek in een internationale context is een pre;
 • Je hebt prima communicatieve vaardigheden en beschikt over uitstekende schrijfkwaliteiten, kunt goed samenvatten en kernachtig formuleren (in het Nederlands en Engels);
 • Je hebt goede organisatorische vaardigheden, bent stressbestendig en accuraat;
 • Je hebt goede kennis van Microsoft Office;
 • Je bent diplomatiek, flexibel en een teamspeler;
 • Je bent dienstverlenend ingesteld, maar staat stevig in je schoenen.
Arbeidsvoorwaarden:
Het betreft een aanstelling voor de duur van het programma, in ieder geval tot 1 januari 2021. Voor deze functie is de CAO-GGZ van toepassing. De salariering bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring bij een 36-urige werkweek maximaal EU 2.400 bruto per maand (FWG-schaal 49).
Sollicitatie:
Neem voor meer informatie over de functie contact op met mevrouw Marijke Priester, manager Alliantie, bereikbaar via vacatures@rutgers.nl onder vermelding van het vacaturenummer. Onze websites www.rutgers.nl / www.rutgers.international geven een goed beeld over Rutgers.
Reacties op deze functie dienen uiterlijk 8 januari 2017 bij ons binnen te zijn.
Reageren op deze vacature kan uitsluitend via de link naar het online sollicitatieformulier in de betreffende vacature op www.rutgers.nl/vacatures.
De eerste gespreksronde staat gepland op 19 januari 2017. Een mogelijke tweede gespreksronde staat gepland in de week van 23 januari 2017.
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.