Header

APPLIKATIONSTEKNIKER TILL SKÄRANDE BEARBETNING

Sandvik Coromant är en världsledande leverantör av verktyg, verktygslösningar och know-how till metallbearbetningsindustrin. Vi är nyfikna, hängivna och personligt engagerade, och vi tror på vårt företag och dess värderingar. Vår övertygelse är att kunskap utvecklas bäst när den delas och vi arbetar tillsammans med våra kunder för att båda parter ska nå framgång.
Vi söker nu en applikationstekniker med kompetens och intresse för CAM till vår skärande bearbetning. Du ansvarar för vårt försäljningsområde i Bergslagen och vi ser gärna att du utgår från en ort i närhet till detta område, såsom Västerås, Fagersta eller Lindesberg. Som en av våra tekniska specialister är du en viktig del av vår affär och vi erbjuder dig en spännande och utmanande roll med ett omfattande kontaktnät, där en stor del av arbetet sker direkt på plats hos våra kunder.
Arbetsuppgifter
Som applikationstekniker är du vår tekniska specialist inom metoder, verktyg, produktion- och applikationsteknik för skärande bearbetning - såsom svarvning, fräsning, borrning och gängning. Du utför ditt arbete på plats hos våra kunder där du genom problemlösning, information, kunskapsöverföring och goda samarbeten testar och inför nya metoder och verktyg för att öka kvalitet och sänka våra kunders produktionskostnader. För att nå goda resultat använder du dig i första hand av CAM-teknik, fixturering och bearbetningsmetoder och med ditt stora tekniska intresse antar du gärna de utmaningar som uppstår i vardagen.
Resor är en naturlig del i ditt arbete.
Din profil
Vi söker dig som har en relevant teknisk utbildning,gärnamed inriktning mot skärande bearbetning, eller som skaffat dig motsvarande erfarenheter genom minst tre års arbete inom området, som till exempel operatör, produktionstekniker, fälttekniker eller teknisk säljare. Du har goda kunskaper i CAM, dels i mjukvaran men också gällande metoder för applikationsteknik. Dina kunskaper i svenska är mycket goda, och då vi arbetar med många internationella kontakter har du även goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift.
Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss - du är strukturerad och målmedveten, och med ett aktivt förhållningssätt tar du det övergripande ägandeskapet för vår affär och de resultat vi uppnår. Att hitta möjligheter där andra ser problem är något som verkligen inspirerar dig och du sätter ambitiösa mål, tar ansvar för ditt agerande och levererar kvalitativ service i världsklass till våra kunder. Med din goda samarbetsförmåga, relationsorienterade personlighet och ditt stora tekniska intresse är du en viktig ambassadör för vårt varumärke och du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter på ett pedagogsikt vis. I rollen har du också ett omfattande kontaktnät och genom din goda kommunikationsförmåga säkerställer du väl fungerande flöden.
Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Krister Hellman, rekryterande chef, 08-793 06 38
Fackliga kontaktpersoner
Thomas Kokko, Unionen, 08- 793 05 27
Anders Nilsson, Akademikerföreningen, 026-26 66 03
Välkommen med din ansökan senast 2017-02-08. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 349128.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
André Söderholm

Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Deadline: 8 Feb
Job-ID: 349128