Header

R&D TEKNIKER TILL MATERIALPROVNINGEN


MATERIALKUNNIG & UTVECKLINGSDRIVEN?
VI GILLAR DET MED DIG
Inom Sandvik Materials Technology har vi ett uppdrag som sträcker sig långt mer än att bara hantera produkter, teknik och processer - att tillsammans arbeta för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål är en bättre beskrivning av vår vardag. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där vi kan tillverka högförädlade produkter med rätt kvalitet, i rätt tid och till lägsta möjliga kostnad.
Materialutveckling är en avdelning inom den centrala R&D-enheten med huvuduppgift att driva utvecklings-projekt samt att bistå marknads- och produktionsorganisationerna med provning och tekniskt stöd. Att arbeta inom FoU innebär möjligheten att arbeta med nya metoder, nya material och att få följa och driva utvecklingen inom specifika områden. Nu söker vi en flexibel och strukturerad R&D Tekniker till Materialprovningen med placering i Hallstahammar.
Arbetsuppgifter
Som tekniker hos Materialprovning inom R&D bistår du produktionen och R&D med provning och arbetar med framtagning av provmaterial och utförande av provningar i olika utvecklings- och forskningsprojet. Duär projektmedlem i vissa utvecklingsinitiativ och ansvarar för dokumentation och både muntlig och skriftlig redovisning av resultat. I denna roll har du mycket interaktion med såväl interna och som externa kunder samt arbetar med snabba leveranser med fokus på både kortsiktiga och långsiktiga mål.
Din profil
Vi söker dig som innehar en gymnasieutbildning, gärna med teknikinriktning och som har med 5 års erfarenhet från strukturerat arbete inom relevant industriarbete eller material. Det är till fördel om du har gått Bergsskolans Metall- och verkstadsindustri för bergsskoleteknikereller en KY-utbildning inom teknik, liksom erfarenhet från svarvning, svetsning och fräsning. Du har ett stort intresse för material och är kunnig inom området. Goda kunskaper i MS Office-paketet krävs för rollen och då vi arbetar i en global miljö bör du även ha utmärkta kunskaper i svenska och engelska, både muntligen och skriftligen.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av din nyfikenhet och förmåga att samarbeta och kommunicera med andra. Som en positiv och utvecklingsdriven person är du serviceinriktad med förmågan att vara flexibel i arbetssättet utan att tappa fokus på resultat och leveranser. Du är noggrann och strukturerad samt skicklig på dokumentation och van att kommunicera med olika målgrupper.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Petra Hedman, rekryterande chef, 0220-217 25
Patrik Skagerlind, HRBP, 026-26 50 38
Fackliga kontaktpersoner
Torbjörn Frankén, Unionen, 0220-216 12
Niclas Widell, Metall, 0220-217 71
Ted Robertsson, Akademikerföreningen, 0220-211 33

Välkommen med din ansökan senast 2017-01-22. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 348390.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Åke Haraldsson
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.
Deadline: 22 Jan
Job-ID: 348390