Header

Ervaren campaigner

Ervaren campaigner voor de HIER Klimaatcampagne

De HIER Klimaatcampagne verenigt ruim 30 maatschappelijke organisaties in hun streven om Nederland te betrekken bij het groeiende klimaatprobleem en enthousiast te maken voor de oplossingen. Onder de vlag van de HIER Klimaatcampagne worden daarvoor verschillende initiatieven genomen, zoals Het Nationale Klimaatstraatfeest, de DAAR campagne en De Klimaatborrel. Voor liefhebbers van vernieuwende, strategische, aanstekelijke communicatie met maatschappelijke relevantie de perfecte uitdaging.

De HIER Klimaatcampagne wordt gecoördineerd en geïnitieerd door de Stichting HIER Klimaatbureau in Utrecht. Het bureau bestaat uit een klein, gemotiveerd team van professionals.

Gezocht: een campaigner pur sang

Wij zoeken een ervaren campaigner (m/v), een ondernemende, enthousiaste collega met academisch denkniveau. De persoon die wij zoeken is een geïnspireerd, gedreven, ervaren marketing-communicatie doener die gelooft in de beslissende rol van de burger/consument bij het aangaan van de grote energie- en klimaatuitdaging en die echte beweging wil veroorzaken: een representatieve campaigner voor praktische duurzame ontwikkeling, met gevoel voor publiciteit, die kan organiseren, schrijven, overtuigen, binden en inhoudelijke complexiteit weet te vertalen in praktische maatschappelijke actie. Een teamplayer met open houding gecombineerd met een sterke visie en vernieuwende ideeën.

De campagne
Je wordt primair verantwoordelijk voor het ontwikkelen, hands-on realiseren en aanjagen van een nationaal platform en een campagne waarmee duurzame decentrale energieopwekking in buurt en wijk- als initiatief van gewone burgers - wordt gestimuleerd, versterkt en versneld.

Het beoogde resultaat: een beter georganiseerde en meer zichtbare collectieve beweging van honderden locale duurzame energie initiatieven, die door een sterk en gezamenlijk platform individueel en samen meer kans maken op zakelijk en maatschappelijk succes. Dit alles draagt concreet bij aan de vergroening van de Nederlandse energie-voorziening, en een positievere positionering in onze samenleving van groene, schone, onafhankelijke, toekomstgerichte en decentrale energie uit eigen buurt, wijk en provincie.

De functie betreft in principe een aanstelling voor 5 dagen per week.
Aanstelling is voor bepaalde tijd met mogelijkheid tot verlenging.
Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Functie-eisen
Ervaring
Je werkt(e) in een (liefst commerciële) resultaatgerichte omgeving, waar jij de lead had in projecten waarbinnen de inzet van marketing-communicatie concepten én samenwerking met veel diverse stakeholders bijdroegen aan het succes. Je hebt affiniteit met duurzame energie en tenminste zeven jaar relevante werkervaring.
Contact
Contact persoon: Niels de Heij
E-mailadres: info@hier.nu
opmerkingen: Meer informatie of reageren?
Meer informatie over de HIER Klimaatcampagne is te vinden op
www.hier.nu.
Reageren kan door je cv en motivatie uiterlijk 13 december a.s. te mailen naar info@hier.nu, t.a.v. Niels de Heij.