Header

Fondsenwerver bedrijven m/v

Kom jij hét verschil maken en meewerken aan een duurzame samenleving?



Op dit moment zijn we op zoek naar een

Fondsenwerver bedrijven m/v
(32 uur)

IVN Natuur- en milieueducatie draagt bij aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. IVN is een vereniging die bestaat uit 174 lokale IVN-afdelingen met 20.000 leden. De IVN beroepsorganisatie is actief op het werkveld natuur- en milieueducatie (NME) en communicatie. IVN treedt op als initiator, partner of organisator/uitvoerder van diverse, groene projecten en campagnes. Zo'n 125 collega's werken vanuit provinciale IVN Consulentschappen, Nationale Parken en het Landelijk Bureau in Amsterdam.

Het Landelijk Bureau bestaat uit de afdelingen Financiën & ICT, P&O en Communicatie & Fondsenwerving. Deze afdelingen verlenen service aan de provinciale consulentschappen van IVN, vrijwilligersafdelingen, leden en publiek.

De vernieuwde afdeling Communicatie & Fondsenwerving gaat vanaf 2012 van start met een aantal ambitieuze doelstellingen: het sterk vergroten van de naamsbekendheid van IVN, het voeren van nieuwe leden- en fondsenwervende campagnes, en het ontwikkelen van communicatieplannen rond IVN thema's en producten. De afdeling ontwikkelt het landelijke communicatiebeleid en ondersteunt IVN beroepskrachten en vrijwilligers op communicatiegebied. We zoeken een ambitieuze collega die het een uitdaging vindt om hieraan bij te dragen.

Functieomschrijving
Als fondsenwerver bedrijven ben je verantwoordelijk voor het genereren van fondsen bij (met name) bedrijven, vermogensfondsen en institutionele donoren. Je analyseert kansen en mogelijkheden voor IVN en ontwikkelt proposities voor fondsenwerving, in nauwe samenwerking met de fondsenwerver/campagneleider. Het betreft een nieuwe functie binnen IVN. Het is jouw taak om de fondsenwerving op te zetten en door te ontwikkelen, zowel op landelijk als op regionaal niveau. Daarnaast speel je een rol in het (mede) uitvoeren van de corporate communicatiestrategie van IVN.

Wij bieden een uitdagende functie binnen een zich ontwikkelende organisatie, met gedreven en enthousiaste medewerkers in een boeiend en prikkelend maatschappelijk speelveld. Natuur, milieu en duurzaamheid zijn actuele, inspirerende thema's, die volop in de belangstelling staan bij burger en politiek.

Salaris
Als fondsenwerver bedrijven word je ingeschaald in schaal 9 van de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Salaris is maximaal € 3622,- bruto (bij 36 uur).
Functie-eisen

Profiel
De collega die we zoeken is een gemotiveerde en deskundige fondsenwerver met relevante werkervaring. Je bent:

  • goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vakgebied;
  • creatief in het bedenken van oplossingen, proposities en invalshoeken;
  • in staat (lange termijn) doelen te stellen en kansen en bedreigingen te signaleren;
  • gericht op de buitenwereld, bereid om veel in netwerken te investeren;
  • Makkelijk in staat om nieuwe contacten te leggen en IVN te vertegenwoordigen in contacten met zakelijke partners;
  • in staat het initiatief te nemen, te pionieren en een nieuw werkterrein binnen IVN gestalte te geven;
  • In staat collega's binnen de organisatie te motiveren en eventueel te begeleiden in het uitvoeren van fondsenwerving op regionaal niveau;
  • een planmatige werker, organisatorisch sterk; in staat plannen en ideeën te vertalen naar concrete werkplannen;
  • Resultaatgericht;
  • Aantoonbaar ervaren op het gebied van fondsenwerving; HBO/academisch werk- en denkniveau.
Contact
Contact persoon: Erik Ackerman
Telefoonnummer: 020-5308780
E-mailadres: e.ackerman@ivn.nl
website: http://www.ivn.nl/
opmerkingen:
Interesse

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een CV en motivatiebrief naar
vacatures@ivn.nl ter attentie van Reyhana Bidjai. Sluitingsdatum is 12 december.

Mocht je inhoudelijke vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Erik Ackerman, Directeur P&O en Communicatie, per e-mail:e.ackerman@ivn.nl of telefonisch: 020-5308780.

Procedure
Na een positieve schriftelijke selectie vindt een eerste gesprekronde plaats op 16 december. Mogelijk volgt nadien een tweede gespreksronde. De tweede gespreksronde vindt plaats op 22 en 23 december.