Header

Financieel Programmamedewerker (m/v)

Het Netherlands Institute for Multiparty Democracy (NIMD) is een organisatie van politieke partijen in Nederland voor politieke partijen in jonge democratieën. Het NIMD ondersteunt gezamenlijke initiatieven van partijen om het functioneren van de democratie in hun land te verbeteren. Daarnaast helpt het NIMD politieke partijen bij de opbouw van hun organisaties, de ontwikkeling van hun standpunten, en de verbetering van hun relaties met maatschappelijke organisaties en de media.

Het NIMD werd in 2000 opgericht door zeven Nederlandse politieke partijen: PvdA, VVD, CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie en SGP. Het NIMD werkt momenteel samen met meer dan 150 partijen uit 17 landen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Oost-Europa.

Ter tijdelijke versterking van het team in Den Haag zoekt het NIMD een:

Financieel Programmamedewerker (m/v)

38 uur/week

Functie-eisen

De Financieel programmamedewerker ondersteunt de Programma manager in de uitvoering van het financieel programmabeheer en administratie. Hij/zij adviseert partners en landenkantoren over financiële aangelegenheden en inrichting van hun organisatie en (financiële) administratie zodanig dat de (meer)jarenplannen doelmatig, rechtmatig en effectief worden uitgevoerd.

Taken

  • Administreert en beheert, in goed overleg met de partners, de programma manager en de afdeling financiën, landenprogramma's;
  • Levert een bijdrage aan het financiële deel van de NIMD programmacyclus en adviseert over opvolging van audit rapporten, management letters en financiële rapportages;
  • Genereert tijdig relevante management informatie, licht deze toe, brengt mogelijke risico's in kaart en adviseert over de beperking hiervan;
  • Adviseert over begrotingen, financiële rapportages van partners en landenkantoren en accountantsrapporten aan programma manager en het Hoofd Programma's en stemt af met de afdeling financiën;
  • Adviseert partners i.s.m. de programma manager over de ontwikkeling van financiële en administratieve beheersinstrumenten.

Profiel

Relevante opleiding op HBO/universitair niveau op financieel, economisch of administratief terrein. Minimaal vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een non-profit organisatie. Ervaring in financieel projectbeheer en -administratie in een internationale context.



Functievereisten

Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, bij voorkeur ook van Frans en/of Spaans. Hij/zij is een team-player, heeft affiniteit met internationale samenwerking, is efficiënt, stressbestendig en flexibel en heeft gevoel voor interculturele verhoudingen.



Het betreft een functie voor 38 uur met standplaats Den Haag. De functie wordt uitgevoerd onder leiding van het Hoofd Programma's. NIMD biedt een competitief pakket arbeidsvoorwaarden. Het bijbehorende jaarsalaris inclusief vakantiegeld ligt tussen de € 31.000.en € 50.000.

Nadere informatie

Voor eventuele vragen en/of nadere informatie omtrent deze vacature kunt u telefonisch contact opnemen met de heer P. Gerrits, Hoofd Programma's, te bereiken via 070-311 54 64.

Schriftelijke reacties dienen uiterlijk 2-12-2011 te worden gezonden naar:

Netherlands Institute for Multiparty Democracy

T.a.v. de heer P. Gerrits, Hoofd Programma's

Passage 31

2511 AB Den Haag

Of per e-mail naar: recruitment@nimd.org

Voor meer informatie over het NIMD: www.nimd.org