Header

Medewerker Informatiediensten

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechteninstrumenten. In navolging van deze visie is het de missie van Amnesty International om onderzoek te doen en actie te voeren gericht op het voorkomen en beëindigen van ernstige schendingen van deze rechten. In Nederland telt de organisatie bijna 300.000 leden en donateurs. Er werken ca. 200 medewerkers waarvan ongeveer tweederde betaald.


In verband met het vertrek van de huidige medewerker

zoeken wij een

medewerker Informatiediensten

voor 20 uur per week


De functie

De medewerker Informatiediensten fungeert als schakel tussen de Amnesty medewerkers en de beschikbare informatie en kennis binnen en buiten de organisatie. De nadruk ligt op informatiebemiddeling en -ontsluiting zodanig dat Amnesty medewerkers zelf hun informatie kunnen vinden.


Afdelingsinformatie

Informatiediensten is onderdeel van de afdeling Informatie Technologie (IT). De taak van Informatiediensten is het beschikbaar stellen van(digitale) informatie aan de medewerkers van Amnesty. Informatiediensten streeft naar optimale dienstverlening; gevraagd en ongevraagd wordt informatie verstrekt. Amnesty maakt gebruik van interne- en externe bronnen. De eenheid is met name verantwoordelijk voor contentbeheer, document- en kennismanagement.


Je werkzaamheden

  • verzorgen van de informatieontsluiting van interne en externe informatiebronnen

  • opsporen van informatie en aanbrengen van verwijzingen naar bronnen van kennis

  • leveren van inbreng vanuit het eigen vakgebied in projecten op het gebied van informatie-, content- en kennismanagement

  • periodiek onderzoeken van behoeften aan verbeteringen op het gebied van de informatiedienstverlening aan gebruikers en de realisatie daarvan

  • geven van instructie over het gebruik van de beschikbare bronnen

  • uitbouwen van het bestaande intranet

  • volgen van ontwikkelingen op het vakgebied, opdoen van inhoudelijke expertise op nieuwe thema's en delen van kennis


Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling is voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, bij voorkeur per direct en uiterlijk per 1 februari 2012. De aanstelling is voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar voor 20 uur per week. Bij ongewijzigde organisatieomstandigheden en goed functioneren bestaat de intentie tot verlenging van het contract voor nogmaals de duur van een jaar alvorens er een contract voor onbepaalde tijd wordt aangeboden.

De arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International is van toepassing. Het salaris bedraagt bij indiensttreding min. € 2.541,57 en max. € 3.092,21 met een maximale uitloop tot € 3.762,15 bruto per maand bij een 40-urige werkweek.

Wij bieden een prettige werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen.


Functie-eisen

Je profiel

  • opleiding Informatiedienstverlening en -Management

  • HBO werk- en denkniveau

  • ervaring met content- en documentmanagementsystemen

  • ervaring met webapplicaties en informatiedatabases

  • belangstelling voor en kennis van zoektechnologie

  • goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal

  • nauwkeurig en zelfstandig kunnen werken

  • flexibele en dienstverlenende instelling

  • affiniteit met het werk van Amnesty International


Contact
Contact persoon: Anne-Marie Emmink
Telefoonnummer: 020-626 4436
E-mailadres: amnesty@amnesty.nl
website: http://www.amnesty.nl
opmerkingen:

Sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ed van Velzen, tel. 020-6264436 of via e-mail: e.vanvelzen@amnesty.nl.

Je sollicitatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 9 december a.s. en kan worden gericht aan Amnesty International, t.a.v. Anne-Marie Emmink, afdeling P&O, per e-mail: persona@amnesty.nl.

Meer informatie over Amnesty International kun je vinden op www.amnesty.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 14 en vrijdag 16 december a.s.