Header

Gedreven Communicatieadviseur/Campaigner


Het beleven van seksualiteit moet voor ieder mens vrijwillig, veilig en fijn zijn. Met veel passie zetten wij ons daarvoor in door voorlichting aan jongeren, trainen van professionals en door ervoor te zorgen dat mensen toegang tot zorg hebben als ze dat nodig hebben.
In Nederland staat de naam Rutgers al decennialang voor open, eerlijke en positieve seksuele voorlichting. Daarnaast werken we met zo'n 140 collega's internationaal in 18 landen. We hebben kantoren in Oeganda, Indonesie en Pakistan. Ons werk gebeurt meestal in grote samenwerkingsverbanden. We verbinden uitvoering in de praktijk met onderzoek en lobby.
Voor het internationale programma Get Up Speak Out zoekt Rutgers een:
Gedreven Communicatieadviseur/Campaigner 0,8 fte (vacaturenummer 2016-29)
Get Up Speak Out (GUSO) richt zich op het verbeteren en waarborgen van SRGR van jongeren, o.a. door middel van het toegankelijk maken van SRHR informatie en services. Jongeren staan centraal in dit programma. Zij zijn een targetgroep, maar zijn ook betrokken bij bijvoorbeeld de programmaontwikkeling, implementatie en evaluatie. GUSO wordt geimplementeerd in 8 landen in Sub-Sahara Afrika en Azie.
Je gaat vormgeven aan de communicatie voor internationale programma GUSO. Je zorgt ervoor dat er strategisch slimme keuzes worden gemaakt als het gaat om de inzet van communicatiemiddelen en campagnes. Je leidt de communicatiewerkgroep waarin de verschillende partnerorganisaties van het programma zitting hebben. Jouw rol is adviserend, meedenkend en uitvoerend. Je bent een gedreven persoon die inhoud op creatieve en gedegen wijze weet te vertalen naar effectieve communicatie. Je weet goed hoe je Social Media moet inzetten, wanneer je publiciteit moet zoeken en hoe je met de pers om moet gaan. Je weet van aanpakken, bent prettig om mee samen te werken en werkt resultaatgericht.
Profiel
Je hebt eerder als communicatieadviseur gewerkt in een complexe omgeving. Je bent in staat op verschillende niveaus te werken, zowel analytisch als praktisch uitvoerend. Je functioneert als zelfstandig teamspeler en hebt voldoende aan aansturing op hoofdlijnen. Je bent een doener en kan goed omgaan met wisselende werkdruk. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Andere belangrijke competenties zijn: flexibiliteit, analytisch vermogen en slagvaardigheid.
Takenpakket
Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de communicatiestrategie voor het programma. Je ontwikkelt communicatieplannen die je ook coordineert en/of uitvoert. Je maakt communicatie- en campagneboodschappen en -materialen. Je beheert eventuele web- en social mediakanalen. Je schrijft teksten zoals opiniestukken, nieuwsbrieven, persberichten, websiteteksten. Je volgt relevante media voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR). En je onderhoudt contacten met (inter-)nationale media.
Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste collega die warmloopt voor de doelstellingen van Rutgers en die voldoet aan de volgende eisen:
  • een afgeronde (communicatie)opleiding op HBO of WO niveau;
  • minimaal 5 jaar ervaring in het communicatie-vak (bij voorkeur in een non-profit organisatie);
  • strategisch sterk, ambitieus, doordacht maar niet bang.
  • je kan heldere boodschappen communiceren naar specifieke doelgroepen;
  • je spreekt en schrijft uitstekend in het Engels;
  • praktisch en zakelijk; in staat om veel voor elkaar te krijgen;
Arbeidsvoorwaarden
Aanstelling voor een jaar, met eventueel uitzicht op verlenging voor de duur van het programma. Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-GGZ. De salariering bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring bij een 36-urige werkweek maximaal EU 3.367,- bruto per maand (FWG-schaal 50).
Informatie en sollicitatie
Neem voor meer informatie over de functie contact op met mevrouw Dionne Puyman, manager Communicatie, bereikbaar via vacatures@rutgers.nl onder vermelding van het vacaturenummer. Onze websites www.rutgers.nl / www.rutgers.international geven een goed beeld over Rutgers.
Reacties op deze functie dienen uiterlijk 8 januari 2017 bij ons binnen te zijn. Reageren op deze vacature kan uitsluitend via de link naar het online sollicitatieformulier in de betreffende vacature op www.rutgers.nl/vacatures.
De eerste gespreksronde staat gepland op 16 januari 2017. Een mogelijke tweede gespreksronde staat gepland op 23 januari 2017.
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.