Header

Webredacteur


Het beleven van seksualiteit moet voor ieder mens vrijwillig, veilig en fijn zijn. Met veel passie zetten wij ons daarvoor in door voorlichting aan jongeren, trainen van professionals en door ervoor te zorgen dat mensen toegang tot zorg hebben als ze dat nodig hebben.
In Nederland staat de naam Rutgers al decennialang voor open, eerlijke en positieve seksuele voorlichting. Daarnaast werken we met zo'n 140 collega's internationaal in 18 landen. We hebben kantoren in Oeganda, Indonesie en Pakistan. Ons werk gebeurt meestal in grote samenwerkingsverbanden. We verbinden uitvoering in de praktijk met onderzoek en lobby.
Rutgers is op zoek naar een gedreven:
WEBREDACTEUR (1,0 fte, vacaturenummer 2016-28)
Kom jij ons helpen ons werkveld nog beter onder de aandacht te brengen? Kijk dan bij het onderstaande functieprofiel of je kunt bieden waar wij naar op zoek zijn:
Profiel
Je bent een gedreven webredacteur die thuis is op het gebied van digitale communicatie en online en social media. Je schrijft graag en schakelt makkelijk in social media omdat je in verschillende toepassingen goed thuis bent. Je weet van aanpakken, bent prettig om mee samen te werken en werkt resultaatgericht.
Je bent hands-on, werkt handig en snel, bent flexibel en kan goed omgaan met onverwachte wendingen van je werkplanning.
Je bent interactie gedreven en laat geen kans liggen om onze online 'fan-base' nog meer uit te breiden doordat je Rutgers een interessante en relevante gesprekspartner laat zijn voor onze doelgroepen. Je bent nieuwsgierig, zit bovenop de actualiteit en weet steeds weer originele 'inhakers' te verzinnen die de relevantie van ons werk nog inzichtelijker maken voor het grote publiek.
Je weet onze boodschappen te vertalen naar verschillende doelgroepen, weet online de dialoog met ze aan te wakkeren en te onderhouden.
Takenpakket
 • Schrijven en onderhouden van content voor de verschillende websites van Rutgers;
 • Online boodschappen en mini-campagnes ontwikkelen en deze slim via de websites en social media verspreiden;
 • Naast reactief op de eigen kanalen ben je ook actief binnen ons netwerk van partners/influencials/media om zo een bijdrage te leveren aan het vergroten van de zichtbaarheid van Rutgers binnen (en eventueel buiten) ons werkveld;
 • Onderhouden en door ontwikkelen van de webwinkel;
 • Monitoren en analyseren van de verschillende online kanalen en websites van Rutgers;
 • Het creeren van content voor e-nieuwsbrieven opnemen.
Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste collega die warmloopt voor de doelstellingen van Rutgers en die voldoet aan de volgende eisen:
 • Je hebt een afgeronde en relevante opleiding op HBO of WO niveau;
 • Je hebt een vlotte pen en bent een ervaren online publisher;
 • Je bent ervaren met de inzet van online toepassingen (shops, portals, e-zines, communities) en met community management via social media;
 • Je spreekt de taal van gebruikers en ontwikkelaars van online media;
 • Je spreekt en schrijft uitstekend in het Engels;
 • Je bent flexibel, zelfstandig en prettig om mee samen te werken;
 • Je hebt (Basis)kennis van Photoshop/Indesign;
 • Je bent organisatiesensitief en kan goed adviseren aan en samenwerken met collega's die niet altijd thuis zijn in de wereld van de digitale media.
Arbeidsvoorwaarden
Aanstelling voor een jaar, met uitzicht op verlenging van maximaal 1 jaar. Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-GGZ. De salariering bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring bij een 36-urige werkweek maximaal EU 3.367,- bruto per maand (FWG-schaal 50).
Informatie en sollicitatie
Neem voor meer informatie over de functie contact op met mevrouw Dionne Puyman, manager Communicatie, bereikbaar via vacatures@rutgers.nl onder vermelding van het vacaturenummer. Onze websites www.rutgers.nl / www.rutgers.international geven een goed beeld over Rutgers.
Reacties op deze functie dienen uiterlijk 8 januari 2017 bij ons binnen te zijn. Reageren op deze vacature kan uitsluitend via de link naar het online sollicitatieformulier in de betreffende vacature op www.rutgers.nl/vacatures.
De eerste gespreksronde staat gepland op 19 januari 2017. Een mogelijke tweede gespreksronde staat gepland op 26 januari 2017.
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.