Header

Netwerk / Systeembeheerder

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven wij ter plaatse directe steun aan de bevolking. Wij treden op als pleitbezorger en spreken ons uit over de situatie van mensen in nood. Artsen zonder Grenzen maakt deel uit van het internationale netwerk Médecins Sans Frontières.

De Nederlandse sectie van Artsen zonder Grenzen heeft projecten in zo’n 27 landen en zendt jaarlijks meer dan 1000 artsen, verpleegkundigen, logistici, technici en administratieve medewerkers uit. Daarnaast werken ruim 6000 mensen uit de landen zelf in de projecten. Op het hoofdkantoor in Amsterdam bieden de ruim 180 medewerkers ondersteuning aan die projecten.

De afdeling ICT binnen Artsen zonder Grenzen levert en onderhoudt een IT infrastructuur en Service Raamwerk voor al haar medewerkers - hier en in het buitenland - die het mogelijk maakt om ontwikkelingen op het gebied van informatie en communicatie betrouwbaar in te kunnen zetten.
Toegang tot informatiebronnen en de mogelijkheid om met elkaar te communiceren zijn fundamenteel voor de strategische doelen en activiteiten van Artsen zonder Grenzen.

Artsen zonder Grenzen is voor haar vestiging in Amsterdam per direct op zoek naar een extra

Netwerk / Systeembeheerder
(80%)

Wat ga je doen als Netwerk / Systeembeheerder
Als netwerk/systeembeheerder rapporteer je aan het hoofd ICT. Je werkt nauw samen met ICT collega’s in binnen- en buitenland en maakt onderdeel uit van een hecht ICT team. In deze functie op het hoofdkantoor in Amsterdam, ben je onder andere verantwoordelijk voor:

- Implementatie van nieuwe IT diensten op projectbasis.
- Voorbereiden en testen van nieuwe diensten.
- Beheer van het fysieke netwerk op het kantoor in Amsterdam
- Beheer van VoIP en videosystemen
- In samenwerking met business partner beheren van uitbestede Microsoft omgeving met AD, Exchange, SSCM, MOSS, CRM en ForeFront.
- Beheer van verbindingen naar externe data centers.
- Service level management business partners monitoren en bijsturen waar nodig.
- DNS beheer voor Artsen zonder Grenzen wereldwijd.
- Analyseren en monitoren van het netwerk- en systeemgebruik. Het adequaat inspelen op de waargenomen trends en ontwikkelingen en het hierover rapporteren aan het team. Zorgen voor het behoud van kwaliteit van netwerk en systemen in gebruik en het pro-actief reageren als de gebruikersorganisatie nieuwe eisen stelt.
-Actief bijhouden van ons Service Management Systeem

Wie ben jij
Wij zoeken een enthousiaste en flexibele kandidaat met een algemene opleiding op het niveau van MBO/HBO. Je hebt minimaal 6 jaar ervaring met systeembeheer, installatie en onderhoud gekoppeld aan een gedegen kennis van Microsoft en Cisco producen. Kennis en ervaring met datacommunicatie en de bijbehorende appliances (zoals switches, routers en gateways) en algemene protocollen (zoals SMTP, TCP\IP, DNS) is noodzakelijk. Bereidheid om onderhoudswerkzaamheden buiten kantoortijden in te plannen. Je bezit een hoog analytisch en probleemoplossend vermogen. Zelfstandig kunnen werken is van belang. Andere vereisten: klant- en servicegerichtheid, flexibiliteit, teamworker en communicatief. Goede beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk.

Wat biedt Artsen zonder Grenzen je
• Een contract van 32 uur per week voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging
• Een salaris in schaal 5 van minimum € 2.188- en maximum € 3.126- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur)op basis van relevante werkervaring
• Premievrij pensioen en 30 dagen vakantie (o.b.v. 40 uur)
• Een stimulerende, professionele werkomgeving in een internationale organisatie

Informatie en Sollicitatie
Voor verdere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remon van Roeden, Netwerkbeheerder, telefoon: 020-520 8931. Als je geïnteresseerd bent in deze functie en denkt te voldoen aan het profiel, kun je een sollicitatiebrief en curriculum vitae tot uiterlijk 29 juli 2012 mailen t.a.v. Jaline Wijkhuizen (Personnel Officer HQ) naarofficejobs@amsterdam.msf.org onder vermelding van “Netwerkbeheerder” samen met de bron waar je de vacature hebt gevonden.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 2 en 3 augustus.

Kijk voor meer informatie over ons op: www.artsenzondergrenzen.nl/

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!