Header

Programmaleider Etnische Minderheden - MSM

Soa Aids Nederland

Werk mee aan een wereld zonder aids én help soa’s bestrijden.
Met een baan bij de samenwerkende organisaties Soa Aids Nederland, het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! komen je talenten en je betrokkenheid samen.

Op ons kantoor in Amsterdam werken ruim 120 zeer gedreven mensen.

Soa Aids Nederland start vanaf medio 2012 met activiteiten gericht op Mannen die Seks hebben met Mannen (MSM)) en in mindere mate gericht op transgenders. Een deel van de activiteiten is gericht op jongeren en zal resorteren onder het programma Jongeren, dat nauw samenwerkt met Rutgers WPF.

De activiteiten gericht op de volwassenen MSM doelgroep zullen organisatorisch worden gecombineerd met het programma Etnische Minderheden.

De activiteiten richten zich op de bestrijding van hiv en soa en het bevorderen van de seksuele gezondheid van genoemde doelgroepen. Het programma wordt gekenmerkt door enerzijds de doorstart van bestaande activiteiten en anderzijds beleidsmatige vernieuwing. Kernbegrippen zijn: evidence based- en planmatig werken en co-creatie met doelgroepen en het uitvoerende professionele veld.

Bij de uitvoering van dit beleid wordt samengewerkt met gezondheidwerkers binnen onder andere GGD-en, met wetenschappers van universiteiten en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu en voortrekkers uit de doelgroepen en community.

Het team Etnische Minderheden bestaat uit een beleidsmedewerker en twee programmamedewerkers. Het team MSM zal bestaan uit twee beleidsmedewerkers en een programmamedewerker.

Programmaleider Etnische Minderheden - MSM

(32 uur per week)

De programmaleider is een ervaren en gezichtbepalende professional die op basis van een gezamenlijk vastgesteld programmawerkplan en binnen bestaande beleidskaders professionals kan sturen en inspireren.

taken en talenten

  • geeft inhoudelijk en functioneel leiding aan de professionals werkzaam binnen beide teams
  • ontwikkelt een heldere en overtuigende visie op bestrijding van hiv en soa bij Etnische Minderheden en MSM
  • zet deze visie om in werkplannen, met benodigde mensen en middelen, en succesvolle strategische acties richting het professionele veld, de academische wereld en de overheid. Formuleert en bewaakt doelen, prioriteiten, kwaliteit en werkwijzen
  • draagt zorg voor verantwoording van voortgang d.m.v. rapportages en evaluaties
  • acquireert extra middelen via sponsoring, projectgelden en subsidies

opleiding, ervaring en competenties

  • heeft ervaring met programmatisch werken en sturen op inhoud, processen en mensen binnen een professionele organisatie
  • heeft zeer goede communicatieve en organisatorische vaardigheden. Is open en samenwerkingsgericht
  • weet zich uitstekend extern te presenteren ten behoeve van pleitbezorging en het verwerven van sponsoring, projectgelden en subsidies
  • een afgeronde studie op academisch niveau aangevuld met kennis van projectmanagement en meerjarige ervaring in het leidinggeven aan professionals

Je salaris ligt tussen de € 3.300 en € 4.925 bruto per maand (bij 36 uur).

De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op een verlenging na een positieve beoordeling.

betrokkenheid

Werken bij Soa Aids Nederland betekent samen met andere professionals je talenten inzetten voor een mooi doel. Wij zijn een laagdrempelige organisatie met een open en gezellige sfeer, waar de verschillende afdelingen erg betrokken zijn bij elkaars projecten.

Meer informatie?

Bel (020-62 62 669) of mail Peronnik Veltman, manager Beleid en Programma’s (pveltman@soaaids.nl) of Marcia Albrecht, programmaleider Etnische Minderheden a.i. (malbrecht@soaaids.nl) Of kijk op www.soaaids.nl.

Meteen solliciteren?

Stuur stafmedewerker personeelszaken Jan de Vries een brief (Keizersgracht 392, 1016 GB Amsterdam) of een e-mail (vacatures@soaaids.nl). Laat ons uiterlijk op 11 juli 2012 weten waarom jij de persoon bent die we zoeken.

De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op woensdag 18 juli.