Header

Ambtelijk Secretaris


ICCO, partner van ondernemende mensen
ICCO is een coƶperatie voor internationale ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd geven wij financiƫle steun en advies aan lokale organisaties en netwerken die zich inzetten voor het op gang brengen van duurzame economische ontwikkelingen, het bevorderen van vrede en democratie en het vergroten van toegang tot basisvoorzieningen.
Ook verbinden wij ondernemende mensen in Nederland en in ontwikkelingslanden met elkaar. Wij werken intensief samen met maatschappelijke organisaties waaronder ontwikkelingsorganisaties, bedrijven en kennisinstituten. Zo helpen wij mensen in Latijns Amerika, Aziƫ, Afrika en Oost Europa een menswaardig bestaan op te bouwen en economisch op eigen benen te staan.
Sinds een aantal jaar heeft ICCO zich getransformeerd tot een Internationale Netwerk Organisatie, die bestaat uit een Global Office in Utrecht en 7 Regiokantoren in Zuid Afrika,, Mali, Oeganda, India, Indonesiƫ, Nicaragua en Bolivia en 10 landenkantoren. De organisatie laat zich adviseren door 7 Regional Councils en de International Advisory Council.
In verband met de internationalisering van onze medezeggenschapstructuur zijn wij op zoek naar een:
Ambtelijk secretaris
(m/v, 18 uur per week, in eerste instantie voor een periode van 1 jaar)
Over de medezeggenschap
ICCO voert een nieuwe medezeggenschapstructuur in, waarbij meer recht wordt gedaan aan het internationale karakter van onze organisatie. Naast een Nederlandse Ondernemingsraad wordt in elke regio een regional staff representation opgericht. De regio’s zullen zelf invulling geven aan de medezeggenschap op decentraal niveau en de OR in Nederland heeft de bevoegdheden als in de WOR omschreven. Daarnaast wordt eenInternational Works Council (IWC) ingericht, waar vertegenwoordigers van alle regio’s en vertegenwoordigers van de OR samenkomen. De IWC wordt de gesprekspartner van de bestuurder. De Bestuurder vergadert 4 maal per jaar met de IWC in voltallige bezetting en 4 maal per jaar met een Executive Committee of the IWC. Per jaar zal er Ć©Ć©n live meeting in Utrecht zijn, waar alle vertegenwoordigers samenkomen voor onderling overleg en overleg met de Bestuurder.
Over de functie
De ambtelijk secretaris is de spil in de relatie tussen de verschillende medezeggenschapsorganen en tussen de IWC en de Bestuurder. Je bent verantwoordelijk voor het beleggen van de vergaderingen van de Nederlandse OR en van de IWC vergaderingen. Je bereidt de vergaderingen voor en bevordert de voortgang en de besluitvorming van standpunten van de OR/IWC en de Bestuurder.  Je werkt standpunten van de OR en IWC uit tot formele documenten waar besluitvorming over plaats kan vinden.
Je houdt zicht op de formele bevoegdheden van de Nederlandse OR in relatie tot de informele bevoegdheden van de IWC en adviseert hierover aan de OR en de IWC.
Je maakt de verslagen van de OR en van de IWC bijeenkomsten en bewaakt de uitvoering van genomen besluiten.
Je bent goed ingevoerd in de relevante wet- en regelgeving en past dit toe in specifieke situaties, nota’s, adviezen e.d.
Je bent aanspreekpunt voor alle medewerkers over OR/IWC gerelateerde zaken. Je zorgt voor overzichtelijke archivering het OR/IWC archief.
Als ideale kandidaat
Heb je voor de functie relevantie kennis op tenminste HBO niveau en liefst een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt actuele kennis van wet- en regelgeving.
Je bent communicatief sterk zowel in het Nederlands als in het Engels (Frans en/of Spaans is een voordeel)
Je bent in staat om de IWC vergaderingen in het Engels te notuleren
Je bent goed in het plannen en organiseren van vergaderingen met drukke agenda’s en verschillende tijdzones
Je werkt zelfstandig maar bent wel dienstverlenend aan de leden van OR/IWC.
Je hebt een analytische geest en bent in staat om complexe situaties overzichtelijk weer te geven en te interpreteren.  Je hebt belangstelling voor ontwikkelingssamenwerking en affiniteit met de Protestants Christelijke identiteit van ICCO.
Voor meer informatie over de functie bel je met Jaap Kingma (Hoofd HR 030-6927825) of Martin Teunissen (tijdelijk secretaris 030-6927941)  Je schriftelijke sollicitatie, met CV, kun je vĆ³Ć³r 20 mei a.s. sturen naar ICCO, HR afdeling, vacancies@icco-cooperation.org, onder vermelding van vacaturenummer 2013-003. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 21 en/of week 22.
Van onze kant kun je rekenen op een goede werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief. De functie is,  onder voorbehoud van de formele functiebeschrijving en –waardering, voorlopig ingeschaald in schaal 9. Het salaris bedraagt minimaal € 2.288,-- en maximaal € 3.325,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.