Header

UNDERHÅLLSINGENJÖR

Underhållsingenjör
På Sandvik Coromant är vi nyfikna, hängivna, personligt engagerade och vi tror på vårt företag och dess värderingar. Vår övertygelse är att kunskap utvecklas bäst när den delas och vi arbetar tillsammans med våra kunder för att båda parter ska nå framgång. Sandvik Coromant i Gimo, som är vår största tillverkningsenhet med ca 1500 anställda, är världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Våra kunder är metall-, bil- och flygindustrin och vi har siktet inställt på att möta marknadens ökande krav på nya produkter med precision och slitstyrka. Avdelning Underhåll består av mekaniker, elektriker, planerare, mättekniker och underhållsingenjörer. Nu söker vi en underhållsingenjör som är mycket intresserad av tekniska utmaningar och mekaniska lösningar och som vill arbeta i en utvecklande och dynamisk miljö.
Arbetsuppgifter
Som underhållsingenjör har du det övergripande ansvaret för mekanik och el inom våra projekt, från att ta hem serviceavtal till att driva projekt och hantera ärenden kring maskiner och A, B, C-klassificering. Du planerar och genomför både planerade och akuta ärenden i enlighet med gällande underhållstrategi och arbetar strategiskt i samarbete med underhåll. Du deltar i, och driver, förbättringsarbeten och projekt för att öka maskintillgänglighet och kostnadseffektivitet i maskiner, processer och arbetssätt. I dina uppgifter ingår dokumentation av uppkomna fel och att söka efter rot och orsak, säkerställa reservdelsförsörjning genom LivsCykelAnalys och medverka vid framtagning av ny utrustning. Vidare planerar du om- och tillbyggnader som rör maskiner och utrustningar, samt deltar vid besiktningar. Du är också handledare vid interna och externa utbildningar och har ett samarbete med underhållsingenjörer, planerare och beredare inom andra driftområden. I rollen ingår också att ge teknisk support till Gimos hårdmetallskärfabrik i frågor om teknisk utrustning och automation.
Resor förekommer i tjänsten.
Din profil
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot underhåll och har relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper i Office-paketet, ESA och Maximo. B-körkort är ett krav för tjänsten och eftersom du har många internationella kontakter behöver du ha goda kunskaper i både svenska och engelska, i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är självständig med ett eget driv samt öppen och samarbetsvillig då du har många kontakter med andra yrkesprofessioner. Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering. 
Kontaktinformation 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Niklas Pettersson, rekryterande chef, 0173-846 05
Fackliga kontaktpersoner
Tomas Bendiksen, IF Metall, 0173-850 14
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Lennart Wärnborg, Ledarna, 0173-847 90
Välkommen med din ansökan senast 2016-11-21. Läs mer om Sandvik och ansök viawww.sandvik.se/karriar, jobb-id: 347805
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Marie From

Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Deadline: 21 Nov
Job-ID: 347805