Header

Projectcoördinator in Nicaragua gezocht (regio RAAN)

Gedurende vier maanden bouwt Stichting SamenScholen een school in het afgelegen dorpje Bum, met de beperkte middelen die voor handen zijn. Nederlandse vrijwilligers werken hier nauw samen met de lokale bevolking. Vanuit de Stichting geven we ook technische cursussen, trainen we lokale basisschooldocenten en doen we onderzoek.
Start project: 1 februari 2015
Einde project: 1 juni 2015
Locatie: afgelegen dorp Bum, regio R.A.A.N., Nicaragua
Stichting SamenScholen
Samen met de lokale bevolking werkt Stichting SamenScholen aan onderwijsverbeteringen aan de Oostkust van Nicaragua, door het bouwen van scholen en het trainen van docenten. We slaan tevens een brug tussen schoolbanken en de arbeidersmarkt door middel van training en het stimuleren van lokaal ondernemerschap. Onze projecten in Nicaragua worden gedragen door Nederlandse vrijwilligers.
Jouw taken
Als projectcoordinator draag je een grote verantwoordelijkheid. Je bewaakt de werkwijze van de Stichting. Je coordineert de verschillende lopende project onderdelen. Je overlegt met lokale partijen en contracteert lokale werknemers. Je adviseert de Nederlandse vrijwilligers en onderzoekers en biedt een oplossing bij problemen. Je rapporteert regelmatig naar de Stichting in Nederland en schrijft een eindrapportage.
Vereisten
- Goede Spaanse taalbeheersing
- Ervaring met ontwikkelingsprojecten en vreemde culturen
- Natuurlijk overwicht
- Ervaring met onderzoek doen
- Stressbestendig & flexibel
- Oplossingsgericht
- Je kunt goed in groepen werken
- Sociaal vaardig
- Goede schrijfvaardigheid
- Je bent beschikbaar voor voor bereidingsbijeenkomsten in NL

Wat wij bieden...
Er zijn geen inschrijvingskosten. Je krijgt betaald naar lokale maatstaven, wat neerkomt op 250 euro per maand. Op locatie is inwoning geregeld, net als lunch en avondeten op werkdagen. Reiskosten zijn voor jezelf.
Interesse?
Stuur je CV en motivatiebrief (incl. 2 referenties) naar:info@stichtingsamenscholen.org. Voor vragen kun je ook bellen 06-51061167.