Header

Tijdelijke vacature Adviseur Planning, Monitoring en Evaluatie

Plan. Girls first
Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke kansen en rechten voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde kansen en rechten krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.
Plan doet dit door projecten in 50 ontwikkelingslanden in Afrika, Azie en Latijns Amerika uit te voeren om de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten,met de nadruk op de rechten van meisjes.
Voor de afdeling Internationale Programma's van Plan Nederland zijn wij op zoek naar een (tijdelijk)
Adviseur Planning, Monitoring en Evaluatie (senior)
(Tijdelijk voor 6 maanden in verband met een uitzending naar het buitenland)
Plaats in de organisatie
Legt verantwoording af en rapporteert aan de Chief Program Officer .
Doel van de functie
Bijdragen aan een transparante verantwoording over, effectieve (bij)sturing en optimaal leren van de voortgang en resultaten van de programma's van Plan Nederland door het ontwikkelen, onderhouden en bewaken van een effectief PM&E systeem dat voldoet aan de eisen van de organisatie en van haar belangrijkste donoren..
Resultaatgebieden
1. Kwaliteitsmanagement
2. Beleidsontwikkeling
3. Adviseren
Belangrijkste hoofdtaken
  • Ontwerpen, ontwikkelen en up-to-date houden van het PM&E beleid en systeem van Plan Nederland, op basis van Plan's interne richtlijnen en eisen en wensen van donoren en andere belanghebbenden
  • Ontwikkelen van de PM&E systematiek (protocollen) in grote programmavoorstellen
  • Coordineren van de ontwikkeling van jaarrapportages en van het jaarverslag van Plan Nederland en bewaking van de kwaliteit van de resultatenrapportages daarbinnen
  • Advies en ondersteuning aan themaspecialisten met betrekking tot PM&E in programma's, thematische beleidsontwikkeling en samenwerkingsverbanden, in het bijzonder gericht op:
  • de ontwikkeling van ToR voor midterm en eindevaluaties
  • de selectie van externe consultants voor evaluaties
  • de beoordeling van evaluatierapporten
  • Coordineert en faciliteert het leerproces met alle themaclusters, op basis van de uitkomsten van evaluaties en geleerde lessen
  • Documenteert de uitkomsten van het interne leren binnen de programma-afdeling en werkt - waar nodig - voorstellen voor verbetering uit
  • Verzamelt en analyseert de voortgang op de afdelingsbrede Key Performance Indicators
Kennis en ervaring
  • WO culturele Antropologie/Sociale geografie, Internationale betrekkingen, met aanvullende kennis op het gebied van PME.
  • Zeker 8-10 jaar werkervaring waarvan 5 jaar veldervaring met PME en PCM.
  • Kennis van de diverse methoden van PME.
  • Goed netwerk hebben in de sector en PME deskundigen in het bijzonder.
  • Communicatief vaardig, moet kunnen presenteren en een goed briefing kunnen geven aan externen.
  • NL en Eng vloeiend in woord en geschrift.
  • Actuele kennis op het vakgebied (nationale en internationale ontwikkelingen).
Competenties
1 Omgevingsbewustzijn
2 Innoverend Vermogen
3 Samenwerken
4 Resultaatgerichtheid
5 Kwaliteitsgerichtheid
6 Probleemanalyse
7 Netwerken
Interne contacten
Eigen afdeling, Corporate Communicatie, CPME deskundigen binnen Plan International.
Externe contacten
Netwerken Ontwikkelingsorganisaties. Netwerken PME, externe consultants
Persoonlijk profiel
Een ervaren deskundige. Kan veel overzien, kan goed schrijven en teksten op het thema interessant maken voor de doelgroep. Een flexibele teamspeler die tevens een goede coach is en op tactvolle wijze met collega's uit verschillende culturen kan communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
Plan biedt
Een functie in een internationale werkomgeving. Je maakt deel uit van de internationale Plan organisatie. Plan biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met een voor deze functie bruto maandsalaris van maximaal EU 3650,- voor 35 uur per week, afhankelijk van achtergrond en ervaring. Plan heeft een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden binnen de functie en voor persoonlijke groei.
Ben je geinteresseerd?
Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Ismene Stalpers, Chief Program Officer (CPO). Stuur je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk naar vacatures@plannederland.nlter attentie van Sharon Heimens. Wij hanteren 30 september 2014 als sluitingsdatum.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Delen in je eigen netwerk wordt wel op prijs gesteld!
Veiligheid van kinderen is voor Plan Nederland essentieel. Plan Nederland accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.